Gratis E-cursus Rust in je Hoofd

Yes!! Eindelijk is het zover. Ik mag mijn secret project met jullie delen. Je kunt nu gratis de E-cursus Rust in je Hoofd hieronder downloaden. Het is een drie-daagse cursus met concrete leuke oefeningen. Je krijgt meteen meer grip op hoe jij met je tijd en energie omgaat.

Deze tools gebruik ik ook in trainingen die ik geef aan universiteiten. Maar nu kun jij ze gewoon in je eigen huiskamer en op je eigen tijd doen.

De minicursus zit echt boordevol goeie informatie en manieren om direct beter voor jezelf te zorgen.

Geen flauwe algemene tips of informatie. Maar echt met jouw eigen situatie aan de slag. Ik weet zeker dat dit een belangrijke verandering in jouw leven kan maken.

Heel cool dus! Ik hoop dat veel van jullie er plezier van hebben.

Inschrijven doe je via het formulier hier beneden.

Laat je me weten of je meedoet?

 

– Liefs, Nien

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

hallo ,

ik heb ingeschreven voor deze cursus maar ik kan hem niet vinden , hoe kom ik er ?

JongBurnout

Hey Colle,

Als het goed is heb je een activatielink ontvangen in je mail (mogelijk staat hij in je spamfolder). Zorg ook dat je info@jongburnout in het adresboek van je mailprogramma zet. Dan weet jouw mailprogramma dat de mailtjes gewenst zijn. Mocht het daarna nog steeds problemen opleveren, mail dan even naar info@jongburnout.nl. Dan lossen we het langs die weg op.

Liefs, Nien

Hi Nienke,

Ik doe mee aan je cursus en wil je er voor bedanken. De info, het helpt me. Toch ben ik zwaar vermoeid ook al bouw ik genoeg rust in. Kennelijk te veel energievreters. Maar weet niet welke het zijn ook al denk ik erover, want ik sta iedere dag met een laag energieniveau op en eigenlijk veranderd het niet gedurende dag. Vaak ben ik gaperig en om 2 uur smiddags al op. Wat kan ik hier aan doen. Het ontmoedigd me om (leuke) dingen te kunnen doen die ik graag wil. Ik wil vooruit en ga dat met kleine stapjes wel maar heb geen idee.

Of ik denk meer te kunnen dan ik kan.
Zijn er misschien standaard dingen die ik kan doen meer energie te krijgen dan uit te geven?
Bestaan er algemene energievreters? + gevers.

Dankje voor al je gratis hulp!

JongBurnout

Hey Judith,

Graag gedaan 🙂 Ik ben blij dat je er wat aan hebt. Ik denk dat het je goed zou doen om rond 2 uur even een middagdutje te doen. Je dag opdelen in twee minidagjes, zeg maar. En alles wat je doet verkorten. Dus niet een uur iets doen, maar een halfuur. Met een flinke pauze erna (serie kijken bijvoorbeeld).

Leuke dingen doen is nog steeds belangrijk, maar kies voor mildere dingen en maak het korter. Met vrienden afspreken bijvoorbeeld: ipv een langere afspraak zonder eindtijd, vantevoren afspreken dat je echt maar een uurtje blijft en dan ook weer echt weg gaan. En dichtbij huis afspreken.

Maak alles wat je doet klein en aangenaam.

Dankjewel,

Het heeft ook met verveling te maken. Ik kan gewoon niet goed meer aan huis zijn. Dus ga ik misschien nu creatieve dagbesteding doen.

Middagdutje lukt nooit helaas.. Hoe moe ik ook ben. Komt ook omdat ik Fysiek niet zo veel doe. Ik maak `snachts wel hele goede nachten.
Dat is goed wat je zegt, alles nog korter houden. Dat probeer ik al wel 🙂 maar dan zit je weer zo veel aan huis haha.

Maar ik zou wel eens de energievreters meer duidelijk willen hebben. Kun jij er zo wat in noemen? En juist gevers natuurlijk. Ik krijg zo’n onrust dat ik elke dag iets moet verzinnen om te gaan doen en niet snap waarom ik de ene dag redelijk veel kan en de andere dag weer niets.

P.s. hoe ziet zo’n dag er concreet uit met plussen en minnen. Daar ben ik zo mee aan het worstelen. Groetjes judith

Hoi Nienke,

Dank je wel voor alle informatie die je al hebt geschreven! Ik doe mee aan deze mini-cursus. Kun je me misschien advies geven over het volgende: de eerste opdracht gaat over wat je energie kost en wat je energie geeft. Ik ervaar in mijn werk heel veel momenten dat ik enthousiast word en dat ik het gevoel heb dat het me energie geeft. Ik raak snel enthousiast en zit vaak lang in ‘the flow’. Toch ben ik vaak erg moe aan het einde van een werkdag. Iets wat dus energie lijkt te geven, kost me ook energie. Daardoor vind ik het lastig om de eerste opdracht in te vullen.

JongBurnout

Hey Marieke,

Eigenlijk heb je dus al een heel belangrijk en interessant patroon ontdekt! Wat je kunt doen is bijvoorbeeld dezelfde taak twee keer achter elkaar opschrijven. Als je er twee uur aan hebt gewerkt en het eerste uur was je enthousiast en vol energie, maar het tweede uur voelde je het wegebben, registreer het dan als twee aparte blokken. De eerste maak je groen met een goed energielevel erachter. De tweede maak je rood met een lager energielevel. Je kunt er ook iets bij noteren. Bijvoorbeeld: te lang door gegaan.

Het is altijd zo dat dingen waar je energie in steekt, al word je er enthousiast van, dus ook energie kosten. Er is bewezen dat je het beste 45-60 minuten geconcentreerd met 1 ding bezig kunt zijn, om daarna een kwartiertje pauze te nemen en iets relaxed te doen zoals even in de zon zitten of een gezellig gesprekje met iemand hebben.

Je leert hier meer over in deel 2 en 3 van de training.

Hou je schema in de buurt als je aan het werk bent en check steeds even bewust bij jezelf, ‘hoe is nu mijn energielevel?’ Kijk of je het omslagpunt kunt vinden, wanneer iets wat je eerst leuk vond je langzaam vermoeid begint te maken. Dit vergt oefening. Je zult in het begin toch doorgaan. Maar dan ben je je daar bewust van en kun je dat opschrijven in je schema, op de manier die ik hierboven aangeef.

Na verloop van tijd zul je die patronen doorbreken. Want als je je er eenmaal van bewust bent, ga je het steeds scherper zien en kun je niet anders dan verandering aanbrengen.

Hope this helps!

Dank je wel! Ik ga dat testen. Alleen kan dat nu even niet omdat ik tijdelijk niet werk.

Reply

Marjolein Lecluyze

Superleuk, Nienke! Ik doe mee 🙂

JongBurnout

Tof 😀 Veel plezier en ontspanning gewenst!

Dankjewel! Komt als geroepen, deze e-cursus :). Heb me gelijk aangemeld en het sluit perfect aan waarmee ik al begonnen was :). Ben benieuwd naar het vervolg.

JongBurnout

Graag gedaan. Enjoy!

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)