Partner met burnout: blijf elkaar waarderen

couple-570878_1280Ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken. Laat het nooit gewoon worden dat je geliefde alle dagen van de week voor je kookt, omdat jij een burnout hebt. Wees dankbaar voor wat de ander voor je doet. Je hoeft niet op de knieën, maar laat je partner merken dat jij ziet wat hij / zij voor jou doet en laat in deze tijd.

Omgekeerd is het belangrijk dat je als partner van de burnouter waardering uitspreekt als hij / zij eens een keertje voor jou kookt. Al zijn het simpele pannenkoeken. Onthoud dat normale dingen opeens moeilijk zijn voor je geliefde. Als hij / zij opeens een keer de was heeft gedaan, dan is dat een stap vooruit en iets om samen blij over te zijn. Bovendien blijft jouw partner in jouw ogen hierdoor een sterk iemand, in plaats van zwak. De neiging ontstaat al snel om degene met burnout te gaan behandelen als een afhankelijk kind. Je kunt deze neiging in jezelf tegen gaan door te focussen op wat jouw geliefde allemaal wél kan en zijn / haar vooruitgang, in plaats van te richten op wat allemaal niet lukt.

Vier ook de stappen vooruit die de burnouter maakt. En bied veiligheid als er toch weer even een kleine terugval is en de dingen die weer even leken te kunnen toch tijdelijk niet meer gaan. Het is een proces met een stijgende lijn, maar soms zit er op de weg naar boven ook nog weleens een kuil.

Lees ook:

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)