Mijn partner heeft een burnout: samen verantwoordelijk voor de relatie

  • Home
  • Herstellen
  • Mijn partner heeft een burnout: samen verantwoordelijk voor de relatie

Als je een burnout hebt is er nog altijd een verantwoordelijkheid om je menselijk en fair te gedragen. Er zijn situaties die buiten je macht liggen, zo kun je jezelf niet pushen om gezellig te gaan zitten doen op een feestje. Daarnaast zijn er situaties die wat makkelijker uit de hand lopen, zoals een kleine discussie die volledig escaleert doordat jij minder concentratievermogen en energie hebt.

Maar je bent er altijd zelf bij. Je kunt die jarige vriendin voorstellen dat je niet naar haar feestje gaat, maar dat jullie wel een halfuurtje thee drinken bij jou in de achtertuin. Een cadeautje kun je bestellen via een webshop als winkelen je te druk is.

Als een discussie of ruzie escaleert kun je er zelf voor kiezen de ontstane ruzie af te kappen en te zeggen: ‘het spijt me heel erg, ik reageer zo door de burnout. Er zijn wel echt dingen in deze discussie die belangrijk voor me zijn en waar ik graag met je over wil praten, maar ik denk niet dat dit de juiste manier is. Kunnen we even vijf minuten pauze houden en dan opnieuw proberen te praten?’

Hoewel je het zelf misschien niet beseft en overal het gevoel hebt te kort te schieten, ziet je omgeving wel degelijk door deze dingen dat jij je best doet. Ga niet over je grenzen, blijf dicht bij jezelf, maar doe vanuit je mogelijkheden wel wat je kunt om in contact met anderen te blijven. Inclusief je partner.

Lees ook:

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)