Interview Radio Gelderland: Waarom ik denk dat veel jonge mensen een burnout krijgen.

  • Home
  • Herstellen
  • Interview Radio Gelderland: Waarom ik denk dat veel jonge mensen een burnout krijgen.

Ik werd gisteren door Rob Kleijs van Radio Gelderland geïnterviewd over de burnout die ik op mijn 24e kreeg en waarom ik denk dat het momenteel bij zoveel mensen mis gaat. Ook hebben we het over de enorme druk die er ligt op de tieners, twintigers en dertigers van nu. Wat kan daar aan gedaan worden?

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Beste Nienke
je pleidooi voor een betere relatie met je lichaam, is voor jonge mensen een hele klus omdat onze cultuur het steeds normaler lijkt te vinden om het lichaam en haar signalen te negeren. Ik heb een blog hierover geschreven, waarin een link staat naar jouw interview. Zie https://taichi4you.wordpress.com/2017/04/29/lichaamstaal/
Met vriendelijke groeten,
Ans de Vries
taichi-docent

JongBurnout

Dank voor de link naar je mooie blogpost, Ans. TaiChi lijkt me een heel bijzondere sport en levenshouding en ik denk dat veel jonge mensen er wat aan kunnen hebben.

Hey nienke lukt het nog hier op te reageren?

Hi nienke!

Ik zit op dit moment thuis (pas net!) weer, maar kan moeilijk
mijn dagen vullen ik heb ‘teveel tijd ik kan mijzelf moeilijk structureren of dingen doen’. Moet wel leren zelf weer het huishouden te doen enz. want dat hoefde ik niet destijds. Dus zo’n plan is er met mij gemaakt dat ik me thuis ga redden met wandelen en boodschappen doen enz. (wat ik ook allemaal niet gewend was)
Maar Is vrijwilligerswerk of dagbesteding een optie? Of ga ik nu te snel. Ik dacht aan een bejaardencentrum maar durf nog niet goed. Lijkt me wel leuk paar uurtjes ofzo. Krijg je miss andere energie van. Vind het vooral eng, kan ik dat wel..

Hele dagen thuis is niks voor mij denk ik.
Maar ben heel erg vermoeid nog wat je in dat artikel hierboven ook beschrijft word moeilijk mn dagen vol te houden tot half 10.
Lig dan smiddagd 2 uur op bed maar kom niet in slaap. En vooral het in mn hoofd blijven vreet energie… (hoe anders te doen) heb last van mn eigen negatieve gedachten.
Mijn conditie word beter maar is nog niet zo best, ben nog erg vermoeid
waarschijnlijk ook omdat ik mijn conditie aan het opbouwen ben en omdat ik zeeën van tijd heb om veel na te denken over mezelf!!..

Of wat vind je van deeltijdtherapie? Ze vonden dat dat te overprikkelend is.
Trouwens wordt ik er best onzeker van dat ik zolang overprikkeld blijf en weinig kan hebben en begin me af te vragen of het wel normaal is ( na 7 maand ofzo)

Zou willen leren mn energie verdelen.

Ik hoor het graag

Oeps het gaat niet altijd goed met reageren, sorry!

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)

Volg je Jong Burnout al op Facebook?

Als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, winacties en extra inspiratie ontvangen.