We zijn vergeten mens te zijn – mijn Studium Generale Lezing aan de Universiteit van Twente

  • Home
  • Herstellen
  • We zijn vergeten mens te zijn – mijn Studium Generale Lezing aan de Universiteit van Twente

Het is mijn overtuiging dat we vergeten zijn wat het betekent om een volledig functionerend mens te zijn. Dit leidt tot grenzeloosheid in alles: milieuproblematiek, het in elkaar storten van de economie en het overvragen van onszelf en andere mensen. De enige oplossing voor burn-out is opnieuw leren wie we zijn. In mijn Studium Generale lezing voor de Universiteit van Twente laat ik zien hoe we dat volgens mij kunnen doen. Bekijk hier de hele uitzending!

We kunnen er niet onderuit. Als we de krankzinnig hoge en steeds verder stijgende cijfers over burn-out willen terugdringen, moeten we kijken naar een integraal mensbeeld. Een mens die samengaat met de wereld om haar / hem heen. Als we ons hier niet sterk voor maken riskeren we veel meer dan alleen de uitputting van mensen. En de verandering? Die begint bij jezelf! Hierbij een aantal van mijn sleutels tot een beter bestaan en een mooie toekomst voor iedereen. Liefs, Nien

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Nu ik vandaag zo ziek op de bank hang – griep :(, eerste x weer ziek gemeld na/sinds mijn bo… gek idee – lekker naar je college geluisterd. Heerlijk om je heldere stem en dito uitleg te kunnen volgen.

Dankjewel, Emma! Fijn om te lezen 😀

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)