Zomertip: ga naar het Icarus Festival op 26 augustus

Er zijn een paar dingen waar ik heel gelukkig van word. Mooie festivals, bijzondere mensen ontmoeten en geïnspireerd raken staan bovenaan dat lijstje. Het Icarus Festival combineert al deze dingen met elkaar. Dansen, een drankje doen en ook nog eens leuke workshops volgen (pssst… ik geef er zelf ook een)!

 

Wat zeggen de makers van het Icarus Festival zelf?

 

Proost op je faalverhalen
Spring in het diepe van ’t IJ
Dans je faalangst weg
Vlieg vol inspiratie weer naar huis

Wij vieren graag het falen met jou tijdens het Icarus Festival!

 

Niet alleen het vliegen verdient de aandacht, maar ook het vallen! Zo kun je bijvoorbeeld een filosofisch vluggertje doen of luisteren naar kwetsbare faalverhalen van inspirerende mensen op de FuckUp Nights boot. Daarna kunnen je voetjes van de vloer of je kunt heerlijk met de voeten in het water na-Ceuvelen. Kortom: een dag vol inspiratie, vliegtips en kansen om aan het water te chillen en te dansen!

 

 

 

Waarom vind ik het Icarus Festival een leuk initiatief?

 

Het is juist in deze tijd zo onwijs belangrijk dat we beseffen dat we ook gewoon mogen falen.

 

Het festival is genoemd naar de mythe van Icarus. Hij had vleugels gemaakt van was en veren. Deze had zijn vader (een uitvinder) gemaakt. Met deze vleugels kon Icarus uit een gevangenis ontsnappen. Maar dan moest hij niet te dichtbij de zon vliegen (want dan zouden ze smelten) en ook niet te laag bij de zee (want dan werden ze nat en zou hij alsnog in zee storten). De hele mythe gaat dus om het vinden van de juiste vlieghoogte in jouw leven. Waarbij voel jij je comfortabel?

 

Om dat uit te vinden kun je maar één ding doen, en dat is uitproberen. Gewoon beginnen met vliegen en accepteren dat je soms iets doet wat te hoog gegrepen is, waardoor je faalt en tsja… in zee stort. Of juist een keertje te weinig durft, waardoor een kans aan je voorbij gaat.

 

Het idee achter het Icarus Festival is om met zijn allen ‘het falen te vieren’. Om de mooie levensles die het kan zijn, om lief voor jezelf te zijn, om gewoon mens te mogen zijn. Alles niet zo serieus te nemen. En dat vind ik prachtig!

 

Daarbij is het echt een leuk, hip festival. Helemaal niet stoffig of zweverig. Het is in hartje Amsterdam, aan ’t Ij. Er is super vette muziek, lekkere drankjes, en toffe lezingen en workshops om je te laten inspireren.

 

Wat het extra fijn maakt is de prijs. Kaartjes zijn maar 15 euro (als je ze nu bestelt. Vlak voor het festival zijn de kosten 17,50). Dat is echt spótgoedkoop als je bedenkt dat je lezingen en workshops krijgt van de beste deskundigen plus alle toffe dingen die je op een ‘gewoon’ festival ook krijgt. Ter vergelijking: het gemiddelde festival waar je alleen kunt dansen kost al 50 euro.

 

Dus heb je nog niets te doen op zaterdag 26 augustus? Doe jezelf dan dit cadeautje. Je gaat er zeker van genieten.

 

 

 

 

Wat kun je allemaal doen tijdens het Icarus Festival?

 

Dansjes wagen. Drankjes drinken. Kletsen. Leuke nieuwe mensen ontmoeten. Feest vieren. Jezelf verdiepen in wat je nu echt wilt (en wat nooit meer). Energie en inspiratie opdoen.

Van een workshop Digital Detox tot interessante sprekers als Niki Korteweg (Een Beter Brein) en Jeroen van Baar (Pleidooi voor de Middelmatigheid). Lezingen van entrepreneurs over hun grootste Fuck-ups, en en en…..

Ik geef ook een workshop!

Omdat Icarus Festival alles combineert wat ik leuk vind, ben ik hier super enthousiast over. Heel erg leuk om deel te mogen uitmaken van deze toffe middag. De workshop die ik geef heet Get Energized.

Tijdens deze workshop leer ik je in 45 minuten alle basics om met meer energie en minder stress in het leven te staan. Een super leuke, interactieve workshop. Je gaat echt kijken naar jouw persoonlijke situatie en zit bijna niet stil. De 45 minuten zijn zo voorbij, en jij weet beter hoe je in jouw leven op de juiste hoogte kunt vliegen.

Extra leuk: je mag gewoon je biertje meenemen als je daar zin in hebt.

Het lijkt mij waanzinnig tof om je te ontmoeten op Icarus Festival. Als je jouw kaartje via Jong Burnout hebt gekocht, kom me dan zeker even opzoeken. Ik vind het altijd leuk om lezers te ontmoeten.

 

WAAR?
De Ceuvel, een waar paradijsje in Amsterdam Noord.

WANNEER?
Zaterdag 26 augustus

TICKETS
Vlieger 15,-
Laat vlieger 17,50

 

Tickets kun je bestellen via de website van Icarus Festival

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)