Mijn commitment aan deze wereld

Het is mijn 200ste post. En dat geeft me toch een beetje een warm, emotioneel gevoel. Ik doe dit, Jong Burnout, niet zomaar namelijk. Er zit heel erg veel liefde in. Wat is er mooier dan de 200ste post vieren door wat meer van mezelf te laten zien?

Elke dag schrijf ik artikelen over dingen die me opvallen, dingen die ik geleerd heb en waarmee ik jou verder hoop te helpen. Het zijn suggesties, tips en soms een challenge.

 

Wat hoop ik te bereiken?

 

Waarom zoveel tijd steken in een blog als Jong Burnout? Het is geen fashion of lifestyle. Ik krijg geen potjes nagellak en glanzende nieuwe schoenen thuisgestuurd.

Maar wat ik krijg is veel waardevoller. Ik krijg echt contact met jullie. De kans om iets te betekenen voor iemand die in een fucking diepe put zit. Ik weet hoe het is om het gevoel te hebben dat je maar blijft vallen, en vallen, en vallen. En ik voel me dankbaar en bevoorrecht dat ik jullie dan een plek kan bieden waar je even tot rust kunt komen, je niet alleen hoeft te voelen en de handvatten vindt om uit de burnout te komen.

Mijn missie is natuurlijk dat jij je snel beter voelt. Maar het gaat dieper, verder dan dat. Ik ben er niet op uit je zo snel mogelijk weer in het molentje te krijgen van werk en sociale verplichtingen. Een keurig radartje in de machine.

Ik geloof dat de wereld in een heel hard tempo aan het kantelen is. Er gebeurt heel erg veel om ons heen. Corruptie wordt ontmaskerd door partijen als Wikileaks. We hebben de uiteinden geraakt van wat de aarde en mensheid dragen kunnen. Het milieu begint het op te geven. Fabrieksgebouwen in outsourcelanden zakken in elkaar met onder het puin de mensen die voor 10 cent jouw trui van 50 euro hebben gemaakt.

Op dezelfde manier beginnen onze lichamen en geesten het te begeven onder de niet aflatende druk van diezelfde machine. Dat is wat een burnout is. Dat is wat depressie is.

Wakker

En nu is het tijd om op te staan. Om te leren wie we werkelijk zijn.

Is het niet raar hoe we hebben geleerd onszelf niet te vertrouwen? Om ons eigen lichaam niet te vertrouwen?

Mijn missie is jou het vertrouwen in jezelf terug te geven. In je intuïtie. Je lichaam. Je hart. Je geest. Vrij te zijn van de verwachtingen die jou zijn opgelegd. Misschien al sinds je jeugd. Misschien door een bepaalde werksector. Misschien een ex-relatie. Of een diversiteit aan dat soort ervaringen, zoals voor de meesten van ons het geval is.

Ik ben zelf ook herstellende van al die conditionering. Mijn burnout is over. Maar ik ben nog dagelijks bezig met de onderliggende patronen ontdekken en ontmantelen. Daar ga ik steeds dieper in. In toenemende mate kom ik tot de conclusie dat lichaam en geest één zijn. Dat alles wat we moeten weten over wie we zijn daarin besloten ligt. Dat je dromen geen illusies zijn. Dat er een diep diep Weten is in ieder van ons.

Je hebt een burnout gekregen, omdat het tijd is wakker te worden.

Ik ben niet hier om je de volgende doctrine aan te praten.

Of om je in 30, 60 of 100 dagen uit je burnout te trekken en weer op de lopende band te zetten. As far as I’m concerned, you take as long as you fucking need. En als je het ‘goed’ doet, dan kan je burnout het begin zijn van een waanzinnig mooie reis die je leven lang niet meer ophoudt.

Ik ben hier om je te helpen voor jezelf te voelen, denken en ervaren.

Simpele antwoorden over slaap, eten, je ongelukkig voelen: ja, die heb ik en zal ik ook zeker delen, zoals ik al veel gedaan heb.

Daarnaast merk ik dat ik in toenemende mate de verdieping inga met de artikelen die ik schrijf. Dat komt doordat ik zelf ook steeds verder kom in dat proces. Ook daar hebben jullie wel voorbeelden voorbij zien komen.

Dat is mijn commitment aan de wereld. Zo ver mogelijk durven gaan en zo eerlijk mogelijk zijn.

Het is de missende component in onze maatschappij, die verdieping en verbinding. We worden in ons leven zo weggestuurd van innerlijk weten. Gevoel wordt afgedaan als soft. Geloof in meer dan ratio wordt afgedaan als naïef en onzinnig. En precies dat is de reden dat we allemaal in enige mate depressief of uitgeput zijn. Afgesneden van dat wat leven geeft: de diepe wijsheid in jouw eigen lichaam en geest.

En dus begin je dat gat op te vullen met werk, smartphones, suiker, roken, drank, sociale bevestiging of wat voor verslaving dan ook.

 

Wat Jong Burnout voor mij betekent

 

Ik ben dankbaar dat ik wat voor anderen mag betekenen. Daarnaast is Jong Burnout voor mij ook een stok achter de deur. Ik kan een ander alleen zo ver helpen, als ik zelf het pad heb bewandeld. Dus drijft de website me elke keer om weer een stapje verder te gaan in mezelf. Steeds opnieuw mijn angsten, verslavingen (suiker op dit moment) en patronen te onderzoeken.

Elke keer komt er weer iets nieuws onder vandaan. En dat kan ik dan weer met jullie delen. Het is een ontzettend mooie reis.

In het begin van je burnout zal je focus liggen op je energie terugkrijgen. Maar naarmate je verder komt: gun jezelf ook de kans om diep je patronen in te gaan. Gebruik deze breakdown om jezelf te bevrijden van wat het is dat jou gevangen houdt.

De vraag is: wil je simpelweg een opgelapte machine zijn die weer terug het productieproces in kan?

Of ben je een mens?

 

Liefs, Nien

 

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Beste Nienke,
Gefeliciteerd met je 200ste post! Ik heb denk ik alle posts gelezen, en je hebt prachtige dingen geschreven en mooie inzichten gedeeld waar veel b.o.-ters iets aan hebben. Ik behoor absoluut niet (43 jr.) tot je doelgroep maar ik heb veel steun en herkenning gehad aan de dingen die je schreef. Na 2,5 jr. worstel ik nog steeds, maar ik noem mezelf wel herstellende. Ik denk zelf dat veel problemen in onze moderne westerse maatschappij veroorzaakt worden door heel simpel er teveel (na-) gedacht word, ipv gevoeld. Intellectuele kennis wordt op een voetstuk gezet en de wijsheid van het hart hobbelt er achteraan. We zouden onze kinderen niet moeten vragen waar denk je aan, maar veel vaker wat voel je ? Nou schrijf ik zelf bijna een post en da’s niet de bedoeling. Ik wens je de komende posts nog heel veel inspiratie en geniet nog even van deze mijlpaal

Ha Leon, wat een ontzettend fijn bericht. Dankjewel! Het zal je misschien verbazen, maar je valt niet buiten de doelgroep 😉 Ongeveer de helft van de bezoekers is onder de 35, maar een respectabele 28% is 35-45.

Los daarvan: ik ben ontzettend blij dat de site je heeft geholpen en dat je je kunt vinden in de visie. En ik sluit me helemaal aan bij wat je zegt over hoofd vs hart. Fijn dat je jouw gezichtspunt wilt delen, en laat nog eens van je horen onder artikelen. Vind ik leuk! 🙂

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)