Millenials en burn-out in Elsevier: Ik werd als deskundige geïnterviewd

  • Home
  • In de media
  • Millenials en burn-out in Elsevier: Ik werd als deskundige geïnterviewd

Deze week is voor mij een mijlpaal bereikt. Ik heb al veel interviews gedaan en elke samenwerking vind ik leuk en bijzonder. Maar er was één blad waarvan ik altijd het gevoel had: door hen benaderd worden zou echt een dream come true zijn. Die droom kwam uit. Elsevier benaderde me onlangs voor een diepte-interview over millenials en burn-out. Ik kwam daarbij als deskundige aan het woord.

Waarom is Elsevier belangrijk voor me?

Iedereen heeft wel dingen op zijn Bucket List. Van bungeejumpen tot leren skateboarden. Op mijn lijstje stond een interview in Elsevier. Een stevig blad met veel serieuze goed uitgediepte artikelen.

Elsevier is een tijdschrift met veel onderzoeksjournalistiek. Ze gaan echt ver in het uitpluizen van de onderwerpen die ze aanboren. Zeker als het om een lang artikel gaat, zoals dit artikel over burn-out.

Ik ben al vaker aan het woord geweest in persoonlijke interviews en ook als deskundige bij verschillende tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s. Maar nog niet eerder in een blad dat zich echt laat kenmerken door onderzoeksjournalistiek. Dat vond ik dus heel tof.

Ook heb ik Elsevier hoog zitten. Ik vind het een goed en genuanceerd weekblad. Dat zie je ook weer terug in dit artikel. Journaliste Fleuriëtte heeft veel verschillende kanten belicht. Ze sprak naast mij nog enkele experts, die weer een heel andere visie hebben dan ik. Dat geeft je ook als lezer de ruimte een eigen mening te vormen. Er worden cijfers gegeven en er zijn drie interviews met jonge ervaringsdeskundigen.

 

Trots op Jorien en Christine

 

Extra leuk feitje: twee van die ervaringsdeskundigen heeft Elsevier via mij gevonden. Misschien herinneren jullie je nog dat ik een oproepje deed in de besloten Facebookgroep? Dat was dus hier voor.

Ik vind het mega stoer dat ze zo open, met foto en naam, hun verhaal hebben willen vertellen. Wat een kanjers! Ze zijn allebei op de goede weg en ontdekken langzaam wie ze zijn en wat ze écht willen. Heerlijk om te lezen.

Extra leuk is dat ik Jorien bovendien ook al eens in het echt heb ontmoet. Ik geniet ervan om haar verhaal te lezen en te zien hoe zij met haar burn-outervaring nu weer anderen helpt.

Deze Elsevier ligt nog tot en met vrijdag in de winkels. Get yours now! 😉

 

Liefs, Nien

 

Interviewverzoeken

Ben je journalist, heb je een blog, vlog of podcast en wil je graag met mij in gesprek? Dat kan altijd! Stuur even een mailtje naar info@jongburnout.nl en dan spreken we elkaar snel!

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)