Arbeidsmarkttrends – interview met intermediair

 

student-carrière

Bron: www.intermediair.nl

Normaal gesproken plaats ik op woensdag een korter artikel, maar deze week heb ik de woensdag en vrijdag omgedraaid. Vandaag is namelijk een interview met mij en twee andere carrièredeskundigen op Intermediair verschenen. Het gaat over wat er in de nieuwe (netwerk)economie nodig is om als starter een succesvolle loopbaan tegemoet te zien. En waarom het zo belangrijk is om je hart en eigen waarheid te volgen. Je kunt het artikel van Intermediair hier lezen.

In het artikel komen Business Booster Arian van Rijssen, met wie ik ook samenwerk voor de Radboud Universiteit en de Rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit aan het woord. We beschrijven hoe belangrijk het is om als student en starter (maar eigenlijk überhaupt als werknemer) te investeren in je eigen pad, en dat pad vorm te geven vanuit je hart. Wat zijn de huidige arbeidsmarkttrends en hoe kun je daar goed op inspelen?

Afgelopen woensdag beschreef ik al dat de nieuwe netwerkeconomie en flexcontracten in de hand werken dat we allemaal in zekere zin een beetje ZZP’er zijn geworden. Dat is niet noodzakelijk een slechte zaak. Het kan een kans zijn om meer uit je carrière te halen en je eigen route te lopen, in plaats van die van een werkgever.

Hoe je dat kunt vormgeven kun je lezen in het artikel van Intermediair en ook in mijn artikel over de werknemer en arbeidsmarkt van de toekomst.

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)