Drie van mijn favoriete Netflixprogramma’s

Het is zondag! En dat betekent bij ons thuis over het algemeen chillen met Netflix. We doen ook even boodschappen en gaan soms nog naar de film of iets anders leuks doen. Maar er wordt ook altijd even lekker op de bank gechilled. Dit zijn de series die ik graag kijk.

Dr. Who

Dit is echt een geweldige scifi-serie. Maar niet op de StarTrek manier. Het is veel magischer dan dat. Het gaat over een man in een ruimteschip dat aan de binnenkant groter is dan aan de buitenkant. Je komt er nooit helemaal achter wie hij is en wat zijn geschiedenis is. Maar het komt er steeds op neer dat hij volkeren door het hele heelal moet redden. Samen met zijn side-kick lost hij mysteries op en reist hij door tijd en ruimte. Je voelt je weer even kind als je dit kijkt.

Zeker naarmate het langer bestaat – en dus het budget van de seriemakers groter wordt – wordt het steeds leuker om te kijken. De acteurs en de verhaallijn zijn eigenlijk altijd al sterk geweest (maar ja, de BBC is daarin dan ook ijzersterk). De digitale special effects lieten echter in de beginfase nog weleens te wensen over. Daar moest je doorheen kijken. Inmiddels is ook dat voor het grootste deel wel gefixt.

Waarom ik van deze serie hou? Het komt altijd goed (wat ik fijn vind, ik hou niet van bloederige eindes). Maar er zitten ook diepe levenslessen in, de verhalen zijn origineel en Dr.Who is een persoonlijkheid om van te houden. En als je van typische Britse humor houdt is deze serie ook zeker wat voor jou!

 

New Girl

Jess en haar huisgenoten maken me heel erg happy. Mocht je het nog niet kennen: een meisje gaat na een bad break-up in een huis vol jongens wonen. Ze liggen over vanalles in de clinch, maar eigenlijk zijn ze hartstikke dol op Jess en Jess op hen. Jess zelf is een nogal onhandig Bambi-herterig meisje. Gewoon een lekkere serie als je niet teveel na wilt denken en veel wilt lachen.

 

 

Dix Pour Cent

Ik hou van Parijs! Deze Franse serie speelt zich in die stad af. En laatst heb ik het een hele middag gebingewatched met wijn en chipjes. Ik moest bijna huilen toen de serie ‘op’ was. Heerlijk als je wat met Parijs en Parijzenaren hebt, zoals ik. Het gaat over een agentschap van beroemde Franse filmsterren. De hoofdpersonen raken in allerlei situaties verwikkeld om maar zo goed mogelijke contracten voor hun cliënten af te sluiten. Humor en drama.

Ik kon geen trailer met ondertiteling vinden, maar op Netflix staat uiteraard wel een ondertitelde versie.

 

Wat is jouw favoriete Netflixserie?

 

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Hallo , Netflix heb ik niet maar mijn favorieten series zijn : Younger, pretty little liars en sex and the city blijft na al die jaren en meermaals op nieuw terug gekeken mijn absolute nummer 1

Liefs.

Oh, jaaa! Sex and the City. Die serie heb ik ook verslonden en meermaals terug gekeken 😀

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)