Budgettip voor een fijn badritueel: Kruidvat Moments of Me

  • Home
  • Feel good
  • Budgettip voor een fijn badritueel: Kruidvat Moments of Me

Je dag goed beginnen en eindigen is super belangrijk. Het kadert alle andere ervaringen van die dag in. Door tijd aan jezelf te besteden krijg je een basisgevoel van ontspanning. Een fijn badritueel kan daarbij helpen. En met de nieuwe Moments of Me lijn van Kruidvat wordt het helemaal een feestje!

Een tijdje terug kreeg ik vier producten toegestuurd van Kruidvat Moments of Me Relax. Qua uiterlijk en concept lijkt het in mijn ogen een beetje op de producten van Kneipp. Maar dan een stuk betaalbaarder. Ik heb ze uitgetest en ben positief.

De producten ruiken naar lavendel. Doordat het een budgetproduct is was ik eerst bang dat de geur misschien synthetisch zou zijn, of niet genoeg aanwezig. Maar de producten ruiken heerlijk natuurlijk. In het flesje is de geur nog een beetje vaag, maar als je de badolie in het badwater doet komt er een fijne lavendelgeur vrij.

Lavendel heeft als belangrijkste eigenschap dat het ontspannend werkt. Grappig feitje: vroeger in de middeleeuwen dachten mensen dat de duivel bang was voor lavendel. Het werd dan ook gebruikt om die engerd op afstand te houden.

Eigenlijk is het nog niet zo’n gekke redenering, want we weten tegenwoordig dat lavendel goed werkt tegen allerlei vormen van angst, spanning en onrust. Het bestrijdt hoofdpijn, spierkramp, en het werkt ontstekingsremmend en ontspannend. Als je die dingen uit je leven weet te houden, hou je natuurlijk in zekere zin ook de duivel (cq rotgevoelens) op afstand 😉

Natuurlijk geldt de medische werking toch vooral voor pure lavendel en etherische olie. Maar een badritueel met de geur van lavendel heeft wel degelijk een ontkrampende en ontspannende werking op je geest. Dit is hoe ik daarvoor de Moments of Me producten gebruikte.

 

Scrubben

 

Er zit een hele fijne scrub in de lijn. Ik ben nogal kieskeurig met mijn scrubs, want ik hou niet van harde korreltjes (ik heb een gevoelige huid). De scrub voelt meer aan als een soort pasta en verdeelt makkelijk over de huid.

Door te scrubben breng je de bloedsomloop op gang en dat voert gifstoffen af uit je huid en spieren. Ook scrub je dode huidcellen weg. Dat zorgt voor een glad velletje, sneller herstel van littekens en je huid kan beter zuurstof en voedingsstoffen uit de lucht opnemen of juist rotzooi eruit zweten.

Scrubben, in welke vorm dan ook, is daarom zeker goed om te doen. Doe het echter niet vaker dan 1 à 2 keer per week. Je huid heeft ook tijd nodig om te herstellen.

 

Lekker in bad of onder de douche

 

Kruidvat Moments of Me Relax heeft vier producten voor in bad of onder de douche. Een bruisbal (die zat niet in mijn pakket, dus heb ik niet kunnen testen), een badolie, badzout en een douchegel. Alle producten ruiken even fijn naar lavendel.

De producten hebben een verschillende werking. Douchegel werkt doorgaans gewoon reinigend. En als je lekker de tijd en rust neemt om jezelf in te zepen kan het heel fijn en ontspannend zijn. Maar als je een bad hebt, dan zou ik zeker voor de badolie of het badzout gaan.

 

Badzout heeft een diep zuiverende werking. Je lichaam raakt door afvalstoffen verzuurd. Zeker stress en vermoeidheid zorgen voor een teveel aan zuuropslag in je lichaam. Door regelmatig te ontspannen in een bad met badzout, worden die zuren deels onttrokken aan het lichaam. Het zout neemt dit als het ware op.

 

Badolie werkt dan juist weer verzachtend. Dit vind ik zelf het lekkerste om te gebruiken na een flinke scrubbeurt. Dan herstelt mijn velletje en voel ik me later zijdezacht, alsof ik in een dekentje ben gewikkeld. Badolie is daarom ook erg lekker op koudere dagen. De badolie van Kruidvat Moments of Me ruikt sterker naar lavendel dan het badzout. Dat is ook wel logisch, want olie houdt een geur beter vast dan zout.

 

Insmeren met bodylotion of huidolie

 

Het enige wat ik nog mis in de Kruidvat Moments of Me Relaxlijn is een lekkere bodylotion of huidolie. Iets wat je na het bad of de douche kunt gebruiken. Dit is niet persé nodig als je ook al badolie hebt gebruikt, natuurlijk. Maar op de andere producten zou het een aanvulling zijn.

Er zijn andere merken die lavendelproducten verkopen, dus je zou daar natuurlijk een bodylotion van kunnen nemen. Maar persoonlijk vind ik het altijd wel leuk en fijn om het setje compleet te hebben. Dat geeft het meest luxe gevoel.

Door je badritueel af te sluiten met een fijne bodylotion, ben je helemaal ontspannen. Een fijne manier om de dag te beginnen of juist af te sluiten. Of wie weet, is het wel heel fijn om er een wekelijks ‘verwenmoment’ van te maken.

 

Extra lief zijn voor jezelf

 

Wil je het helemaal afmaken? Dan kun je jezelf nog in een lekkere badjas of deken wikkelen, een gezichtsmaskertje opdoen en twintig minuten ongestoorde me-time inlassen. Lekker met een boek of serie op de bank. Kopje thee erbij. I love it!

Wat doe jij om een extra ontspannen moment voor jezelf te creëren?

 

Liefs, Nien

 

Prijzen Kruidvat Moments of Me Relax

Douchegel: € 1,99
Zoutscrub: €2,49
Badolie: € 2,99
Badbruisbal: € 1,89
Badzout: € 1,99

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)