Lazy Sunday: bemoedigende woorden

Wat is het toch fijn dat sommige mensen al een paar stapjes verder zijn in het leven. Nog fijner is het dat we inmiddels YouTube hebben, waarop veel kennis verzameld is. Deze filmpjes vol bemoedigende woorden vond ik deze week prachtig en gaven me veel kracht.

Maya Angelou – Just do Right

Maya Angelou is voor mij een grote inspiratiebron. Een vrouw met een bijzonder levensverhaal en ongekende innerlijke kracht en mildheid. Haar gedichten zijn schitterend, maar haar levenswijsheden zijn minstens even fijn. Niet voor niets was ze een van Oprah’s belangrijkste mentoren.

 

Iyanla Vanzant – Zet jezelf op de eerste plaats

Oehhh, deze dame is pittig. Op een liefdevolle, stevige manier legt ze uit waarom het zo mega belangrijk is om jezelf op de eerste plaats te zetten in je leven. Deze boodschap krijg ik de laatste tijd op veel (onverwachte) manieren op mijn bordje. Dus misschien wordt het tijd om er naar te luisteren? 😉 En ik weet dat een aantal van jullie ook ENORM hiermee worstelt. Altijd maar aan een ander geven en jezelf opzij schuiven. Dit is echt een heel interessant filmpje dat je nieuwe inzichten geeft over het belang van eerst goed voor jezelf zorgen.

 

Tony Robbins – Verander hoe jij je voelt

Deze man heeft me al ontzettend veel eye-openers gegeven. Tony Robbins is een bijzondere kerel. Met simpele, no nonsense oefeningen helpt hij je om radicaal anders tegen dingen aan te kijken. En hij doet niet aan bullshit. Een tijdje terug stond er een documentaire over hem op Netflix (als hij er nog op staat: gaat dat zien!) en dat raakte me diep. Hij doet niet aan bullshit. Hij geeft je geen uitvluchten van jezelf. Maar hij heeft ontzettend veel liefde en compassie, en dat neemt hij ook mee in de benadering van mensen. Dit filmpje met tips om je snel beter te voelen geeft goede inzichten.

 

 

Welke sprekers vind jij goed als het gaat om nieuwe inzichten en bemoedigende woorden?

 

Liefs, Nien

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)