Lazy Sunday: deze prachtige documentaire moet je gezien hebben!

  • Home
  • Feel good
  • Lazy Sunday: deze prachtige documentaire moet je gezien hebben!

Een nieuwe categorie op Jong Burnout. Lazy Sunday! Vandaag zette ik op Instagram een quote over het maken van gelukkige keuzes. Dat je echt alles in je leven kunt hebben wat je wilt hebben, zolang je goed bij jezelf incheckt wat in ieder moment de meest gelukkige keuze is voor jou. Morgen zal ik een uitgebreid artikel daarover schrijven (hoe doe je dat dan?), maar eerst even over Lazy Sunday en de prachtige docu die ik met je wil delen.

Lazy Sunday

Ik merkte dat ik op zondag vaak ‘te laat’ was met artikelen (net als vandaag dus). Ik wil jullie graag elke dag voor de middag een nieuw artikel geven, maar op zondag lukte dat vaak niet. Dat is ook eigenlijk een beetje mijn chilldag. Ik doe dan het liefste helemaal niets. Mijn geest en lichaam gaven dus eigenlijk aan dat ik de chilldag moest houden voor wat het was: een dag om lekker helemaal geen verplichtingen te hebben. Stiekem sloop het er dus in dat ik artikelen begon uit te stellen tot het eind van de dag.

Maar daar heb ik nu de perfecte oplossing voor. Elke zondag is voortaan Lazy Sunday op Jong Burnout. Ik plaats dan een mooie documentaire, iets bijzonders wat ik bij een andere blogger heb gezien of een mooi lang verhaal van een ander dat mij geïnspireerd heeft. Zo hebben jullie de kans om op zondag wat breder te kijken dan Jong Burnout en misschien leuke andere blogs en kanalen tegen te komen. En je kunt genieten van een leuke film bijvoorbeeld. Ik kan deze blogs relatief gemakkelijk inplannen vantevoren en heb daarom op zondag echt vrij 😉

Weet je, ik ben hier om jullie te helpen en inspireren, en omdat ik Jong Burnout ontzettend leuk vind om bij te houden. Ik word heel blij van het contact met jullie en het schrijven van mooie artikelen over dingen die ik geleerd heb. Maar soms is even bijtanken ook heel erg goed. Eigenlijk verkondig ik dat zelf al jaren. En wat zou ik voor adviesgever zijn als ik niet mijn eigen advies na zou leven? Haha. Daarom, practice what you preach.

Ik hoop dat jullie genieten van Lazy Sunday. Als je nog mooie dingen hebt waarvan je vindt dat die gedeeld moeten worden op Jong Burnout, stuur me een mailtje via info@jongburnout.nl en wie weet feature ik jouw idee wel op de zondag!

Liefs, Nien

Life in a Day

Deze documentaire is gemaakt door Youtube. Mensen kregen de kans om stukjes van hun dag in te sturen naar de makers van YouTube. Die hebben dat allemaal gebundeld tot een grote documentaire van door mensen zelf opgenomen filmpjes. Je ziet van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat hoe heel veel verschillende mensen wereldwijd hun leven leven. Van de hele rijken tot de hele armen. Van mensen die heel eenzaam zijn tot mensen met een uitbundig familieleven. Wat mij het meest heeft geraakt is de wijze waarop we in de kern allemaal hetzelfde zijn. We willen allemaal in contact zijn met anderen en dingen doen waar we trots op zijn. En ik vond het ook enorm ontroerend. Al die verschillende levens. Al die vreugde, worstelingen en kracht. Deze documentaire moet je echt ooit in je leven gezien hebben!

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Hi Judith,

Alleen jouw therapeut kan een eerlijke beoordeling maken over wat je nu nodig hebt en hoeveel je aan kunt m.b.t. verwerking van onderliggende patronen. Dat kan ik natuurlijk niet uit een paar comments alleen aflezen. Wat ik je hier vertel zijn suggesties en wat reflectie ook vanuit mijn eigen ervaring. Je kunt dan samen met jouw therapeut kijken wat resoneert bij jouw situatie.

Liefs!

Hi Judith,

Heb je misschien iets aan dit artikel? Dat gaat precies over dat opgejaagde gevoel.

Liefs, Nienke

Ah zo. Ook enorm herkenbaar. Twee jaar na mijn burnout ben ik opnieuw in therapie gegaan, omdat ook ik een angststoornis had. Hoewel het goed met me ging in termen van stress, slaap etc., en mijn leven goed op de rit was. Ik dealde toch de hele dag met piekergedachten, angsten, zorgen etc. Dus ik snap waar je mee te maken hebt. Probeer elke dag de bodyscan van Edel Maex te doen die je in dit artikel vindt.

Daarnaast is het heel, heel, heel belangrijk om te onderzoeken met een therapeut wat er onder de angst en piekergedachten ligt. En daar zul je diep voor moeten gaan, er is geen andere weg. Vaak gaat het om oude zelfbeschermingsmechanismen die je al in je jeugd hebt opgebouwd. Zo was mijn vader een lieverd die het goed bedoelde met zijn kinderen en vaak leuke dingen met ons deed. Maar hij was ook heel streng en kon soms flink boos worden. Als kindje snap je niet dat je vader misschien gestresst is door werk, of dat hij je wil behoeden voor fouten. Je ziet alleen die boze reactie. Ik heb geleerd daarop te anticiperen, dus ik probeerde alles zo goed mogelijk te doen (en dat heeft zich dus vertaald naar een piekerpatroon) en ik werd heel hard voor mezelf. Ging juist enorm aanpakken en doorpakken als iets mis dreigde te gaan, in plaats van te denken: nou ja, volgende keer beter.

Leg jezelf niet teveel druk op om een perfect schema of perfect herstel op te bouwen. Ik hoor super veel perfectionisme in je verhaal. Mag je van jezelf zijn waar je nu bent? Die vraag zou ik mezelf stellen als ik jou was.

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)