Lazy Sunday: entertainment met een boodschap

Edutainment heet het geloof ik. Een tv-programma, spelletje of andere vorm van entertainment waar je tegelijkertijd ook wat van leert. Oprah Winfrey was hier met haar talkshow bijvoorbeeld een ster in. Vandaag heb ik een paar filmpjes voor je verzamelt uit zulke shows die voor mij mooie inzichten geven in De Grote Levensvragen.

RuPaul bij Oprah Winfrey

Ik ben een groot fan van RuPaul’s dragrace. RuPaul is misschien wel de bekendste drag queen ter wereld. Een icoon in haar niche. Ze vertelt bovendien ook openhartig over haar worstelingen in het leven. RuPaul is als man een goedgeklede en welbespraakte, elegante verschijning. Als vrouw ook, maar dan nog net wat meer glamorous.

In dit interview met Oprah, dat volgens mij al uit de nineties komt (als ik Oprah’s kapsel zo zie), deelt ze een paar prachtige waarheden. Over hoe belangrijk het is om echt jezelf te kunnen zijn. Ontdek wie je bent en laat dat stralen. Volle zelfexpressie. Een wijs mens dat het echt niet altijd makkelijk heeft gehad. Ik vind het super inspirerend om te zien!

 

Iyanla Fix my Life

Ohhh, wanneer komt deze show op de Nederlandse televisie? Want nu moet ik steeds met gevaar op eigen firewall het internet afspeuren naar volledige afleveringen. Iyanla is een waanzinnig goede life coach. Er zit zoveel liefde in haar, maar ze kan ook heel erg duidelijk spreken.

Ze prikt door de verhalen heen die mensen zichzelf vertellen over hun leven en gaat recht naar de kern van de zaak. Deze clip laat dat goed zien. Laura Govan was getrouwd met een bekende basketbalspeler. Na dat huwelijk werd er enorm gevochten over de kinderen. Hij heeft veel meer geld dan zij, en gaat dus sowieso van haar winnen op deze manier.

Iyanla helpt Laura inzien dat het niet enkel om de kinderen gaat. Laura denkt dat ze sterk is door tegen de klippen op te vechten. Maar doordat ze blijft terugvechten heeft haar ex juist macht over haar. En dat is precies wat hij wil.

Iyanla…. Zoveel liefde. Deze vrouw inspireert me om een steeds betere coach te worden!

 

Jim Carrey – Energy of Life

Deze man heeft het echt begrepen. En hij heeft er zijn roeping van gemaakt om mensen in contact te brengen met hun levensenergie, door de kracht van comedy. In al zijn interviews en speeches brengt hij daarbij ook nog eens zoveel meer mooie wijsheid. Ik begrijp nu nog veel beter waarom ik hem als kind al zo bijzonder vond. Volgens mij zijn kinderen zich van nature al zoveel meer bewust van alle dingen waar hij over praat.

 

Wat een schoonheid, al deze wijsheid. En dit zijn alleen nog maar mensen die ‘beroemd’ zijn. Die entertainment hebben gemaakt van hun wijsheid. Kun jij je voorstellen hoe onwijs veel bijzondere mensen er rondlopen in de wereld? Mensen waar je nog nooit van hebt gehoord en die zomaar op je pad kunnen komen? Ik vind dat een heel geruststellende gedachte.

 

Liefs, Nien

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)