Lazy Sunday: hippieliedjes luisteren

Wauw, er komen prachtige dingen op mijn pad. En ik kan me helemaal vinden in de hippiebeweging van vijftig jaar geleden. Vandaag deel ik een stukje inspiratie uit die tijd.

Eerst even dit…

Morgen schrijf ik een artikel over waarom ik mezelf herken in de hippies van vroeger en waarom ik geloof dat er een nieuwe hippiebeweging aankomt in de heel nabije toekomst. Don’t miss it! 😉

En dan nu mijn favoriete liedjes uit de oude hippiebeweging. Ik ben benieuwd wat jij vindt van de hippies en de muziek uit die tijd!

John Lennon – Imagine

Tsja, heeft dit nummer nog introductie nodig? Prachtig, prachtig, prachtig. Het raakt me diep om hier naar te luisteren. Het is nog steeds zo raak en waar. Dit is waar we naar mogen ‘streven’ met zijn allen.

 

The Animals – House of the Rising Sun

In dit nummer spreekt vooral het ‘stoere’ me aan. Het ritme, de opstandigheid in de stem van de leadzanger. Het is een soort huilende wolf, op dezelfde manier die Kurt Cobain (Nirvana) en Axl Rose (Guns ‘n Roses) in latere generaties ook konden hebben. Ik denk dat veel mensen met pijn, verdriet of in een groeifase zoals de puberteit, quarter- of midlifecrisis deze stemmen goed kunnen ‘voelen’. De sixties en seventies waren een tijd van veel beweging en maatschappelijke existentiële crisis. The Animals maken dat voor mij goed voelbaar. En kunnen we even een momentje nemen om te erkennen dat de leadzanger ondanks zijn pak een heel prettige ‘foute jongen / schoffie’ uitstraling heeft?

 

The Mama’s & The Papa’s – California Dreamin’

Krijg ik spontaan zin van om een lange rok aan te trekken, bloemen in mijn haar te doen en net zo lang rondjes te dansen op het grasveld voor de deur tot de buren denken dat ik gek geworden ben 😀

 

Ik kan wel een hele playlist maken met nummers die ik fijn vind uit die tijd. Dat ga ik vanmiddag denk ik maar eens even doen met Spotify. Heel fijn!

En jij? Wat is jouw favoriete sixties / seventies song? Wedden dat je er eentje hebt? De muziek uit die tijd wordt nog vaak en veel gedraaid. En er zijn ook veel producers van nu die, bijvoorbeeld voor rapsongs, muziek uit die tijd samplen. Wat denk je van dit wat oudere nummer van Eminem (ook een van mijn favoriete artiesten)? (Origineel van het sample staat eronder; Aerosmith – Dream On. Overigens ook al zo’n goede band).

 

 

Liefs, Nien

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Zalig en genieten!
Ook helemaal mijn ding ❤️
De puurheid en krachtige teksten!

The monkeys met : I am a believer
Simon and Garfunkel : sound of silence
Boudewijn De Groot : verdronken vlinder

Liefs

Jaaaaa, The Monkeys! Ook zo fijn 😀

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)