Lazy Sunday: ik heb een nieuwe leraar gevonden en hij is AWESOME!

  • Home
  • Feel good
  • Lazy Sunday: ik heb een nieuwe leraar gevonden en hij is AWESOME!

 

Ik hou ervan om nieuwe leraren te ontdekken, online en offline. Deze man, Wayne Dyer, is echt geweldig. Je krijgt energie en rust van hem. Het vertrouwen dat ‘het goedkomt’ met je. En de tools om het leven te leiden dat je wilt.

Goede leraren vinden

Jullie weten dat ik veel bezig ben met zelfontwikkeling. Ik geloof dat dit mij helpt om meer uit mijn leven te halen en dat ik zo ook betere dingen kan doen voor de wereld. Daarom geef ik me met regelmaat op voor een cursus of opleiding. Maar ik zoek ook online naar video’s, blogs en trainingen die me verder kunnen helpen op dit pad.

Onlangs kwam ik op YouTube toevallig op Wayne Dyer. Ik had zijn naam al eerder gehoord. En ik weet dat hij een vrij grote man is in het gebied van motivatie, meditatie en zelfontwikkeling. Maar op de een of andere manier heb ik nooit actief naar zijn video’s gezocht. Tot ik er per ongeluk op klikte. And now I’m hooked.

 

 

Waarom is Wayne Dyer een goede leraar?

 

Hij heeft in mijn ogen een fijne combinatie van duidelijkheid (je moet niet met smoesjes aankomen) en compassie. Kracht in zachtheid. Daar haal ik altijd veel energie uit en het is iets waar ik zelf ook naar streef in mijn leven.

En hij weet hele diepe wijsheden op een praktische manier te brengen. Je weet meteen wat je er aan hebt. Nog een flinke kwaliteit. Want veel motivational speakers kunnen te zweverig of juist te ‘hard’ zijn. Wayne Dyer heeft het perfecte midden.

 

 

Wat maakt in jouw ogen een goede leraar? En heb jij nog leuke aanraders?

 

Liefs, Nien

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Hoi Nien,

Ben nu 4 maanden onderweg en sinds een aantal weken zie ik mijn burn-out ook echt als een wake-up call en een mooie kans om te werken aan zelfontwikkeling. Je kan een diepzinnig inzicht verkrijgen in wie je nou eigenlijk echt bent, wat je innerlijke drijfveren zijn en hoe je daar de afgelopen jaren nou juist van bent afgeweken, met alle gevolgen van dien.

Tot 3 maanden kwam ik maar niet af van negatieve en sombere gedachtes over mijn burn-out. Ja ik ben te perfectionistisch, heb een te groot verantwoordelijkheidsgevoel en heb veel te hard gewerkt (we kennen dat lijstje met eigenschappen allemaal wel die kunnen leiden tot een burn- out). Maar waarom heb ik deze eigenschappen en gewoontes dan ontwikkelt? Wat is nou de echte oorzaak? Wie ben ik eigenlijk?

Wayne Dyer kan je in mijn ogen daar zeker bij helpen! Hij gaf mij net de trigger die ik nodig had om een omslagpunt te bereiken in mijn burn out op mentaal vlak. Ik raad je zeker aan om met een open vizier zijn filmpjes op Youtube te bekijken. Ik weet zeker dat je er altijd iets positiefs uit kan halen voor jezelf.

Het heeft mij zelfs zo geïnspireerd dat ik een aantal boeken van hem heb gekocht en helemaal de spirit heb gevonden om aan mezelf te werken. Ik sluit me dus helemaal bij je aan Nien!

Nog een tip: Deepak Chopra. Die zoomt wat meer in op hoe we onze hersenen kunnen gebruiken om gezond en gelukkig door het leven te gaan. Het boek ‘Superbrein’ ben ik nu aan het lezen, interessant!

En nu ga ik weer even uitrusten;). Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Hey Jim,

Wauw! Wat een prachtige, diepe en oprechte reactie. Heel erg blij mee. Mooi verwoord en precies zoals ik het ook heb ervaren. Burn-out is wakker worden.

Blijf goed voor jezelf zorgen en inderdaad voldoende rust nemen 🙂

Liefs, Nien

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)