Ik deed een detox bij Innerwave en dit is mijn ervaring

  • Home
  • Gezondheid
  • Ik deed een detox bij Innerwave en dit is mijn ervaring

Misschien heb je het wel op social media voorbij zien komen: een paar weken geleden deed ik vanuit huis een detox via Innerwave. In het kader van ‘je moet alles eens geprobeerd hebben’, en omdat jullie ook weleens vragen of ik ooit detox heb geprobeerd om meer energie te krijgen, waagde ik me er aan. Dit is mijn ervaring. Leverde het echt meer energie op?

Mijn verwachtingen voordat ik begon

Ik heb wisselende verhalen gehoord over detoxes. Sommige mensen zeggen dat het erg goed voor je is, omdat je darmen een tijd rust krijgen en daardoor opgehoopte gifstoffen eindelijk afgevoerd kunnen worden. Deze gifstoffen komen bijvoorbeeld in ons systeem door de dagelijkse blootstelling aan chemische producten, bewerkte voeding en natuurlijk stress. Als het lichaam teveel gifstoffen binnenkrijgt kan het deze niet op tijd afbreken. Het gevolg is dat het lichaam deze stoffen opslaat. Helemaal niet gezond natuurlijk.

Ik sprak verschillende mensen die al eens een detox hadden gedaan en las er ook online over. De resultaten klonken goed. Meer energie, lekkerder slapen, beter in je vel zitten en ook veel meer rust in je hoofd. Ik ben altijd op zoek naar manieren om zo optimaal mogelijk met mijn energie om te gaan en meer energie vrij te maken, dus ik was benieuwd!

Ik benaderde Innerwave, want daar had ik al veel goede verhalen over gehoord. Patrick, de eigenaar, belde me direct de volgende dag vol enthousiasme terug. Ik mocht Innerwave voor jullie uitproberen! Hij zou me bovendien zelf coachen, zodat ik het hele proces op een verantwoorde manier zou doorlopen.

 

Jezelf voorbereiden op een detox

Het was een geruststellend gevoel dat Patrick me zou coachen. Daarnaast heb ik met Innerwave bewust gekozen voor een professioneel samengesteld programma, zodat ik er zo zeker mogelijk van was dat ik mezelf geen schade toe zou brengen. Als je een detox verkeerd aanpakt kan het namelijk ook gevaarlijk zijn. Er komen allerlei gifstoffen in je bloedbaan terecht en die kunnen je ziek maken. Je wilt dus zeker weten dat je de juiste begeleiding krijgt, het goed opbouwt en weet wat je kunt verwachten. Begin nooit op eigen houtje aan een detox! Als je het verkeerd aanpakt heeft het in het beste geval weinig effect en in het slechtste geval richt je permanente schade aan in je lichaam.

 

Hoe was het om twee weken lang te detoxen?

Ik heb de meest uitgebreide kuur gedaan. Vijf dagen afbouwen met voeding, vijf dagen sapvasten, vijf dagen weer opbouwen. Je krijgt een pakket met leuk vormgegeven en overzichtelijke materialen. Een informatieboekje over de detox (inclusief alle do’s en don’ts), drie boekjes met recepten (voor elke fase eentje) en een handig kaartje om je er aan te herinneren wat je elke dag mag hebben.

Om te zorgen dat jouw lichaam voldoende vitaminen en ondersteund wordt in het proces, krijg je van Innerwave hoogwaardige (natuurlijke) supplementen. Aan de ene kant geeft dit het lichaam de broodnodige voedingsstoffen die je tijdelijk niet via jouw voeding binnen kunt krijgen. Daarnaast zijn er supplementen die ervoor zorgen dat het lichaam gaat ontgiften.

Ik zal maar meteen eerlijk zijn: het was niet altijd makkelijk. De eerste twee dagen dacht ik, “Ohhhhh, is dit alles? Die eerste vijf dagen gaan een makkie voor me worden…” Het eetpatroon van de eerste vijf dagen lijkt namelijk erg op hoe ik normaalgesproken al eet. Alleen was het iets minder en mocht ik niet snoepen.

En toen begonnen de detox supplementen hun werk te doen. En kreeg ik suikerafkickverschijnselen. Hoofdpijn, moe, alles. Ik kreeg zelfs spierpijn (niet heel erg, maar een beetje vergelijkbaar met de spierpijn die je tijdens griep ook kunt hebben). Ik appte mijn coach Patrick, die meteen voor me klaarstond. Heel fijn en handig om dit directe contact te hebben. Hij stelde me gerust, “dit hoort erbij.”

Toen ik eenmaal de sapjesfase in ging had ik verwacht dat het allemaal nog zwaarder zou worden, maar dat viel eigenlijk best mee. Ik kreeg juist heel veel helderheid in mijn hoofd! Ik voelde me creatiever en hield het makkelijk vol om alleen op sapjes te leven. Mogelijk komt dit doordat de spijsvertering rust heeft, waardoor ik in ieder geval niet echt een hongergevoel heb ervaren. Ik had wel wat ‘cravings’ (ik zweer je dat ik op de tweede sapdag oliebollen kon ruiken. En ik dacht alleen maar aan tompouzen. Haha. Ze zeggen niet voor niets dat suiker zeven keer verslavender is dan cocaïne). Op de negende dag (dag vier van het sapvasten) merkte ik dat ik wat meer ‘vastigheid’ nodig had. Mijn lichaam viel iets te snel af naar mijn zin en ik voelde me een beetje flauw. Op aanraden van Patrick ben ik toen voor de laatste twee dagen sapvasten overgestapt op de aangepaste variant, waarbij je smoothies en soep neemt. Ik gebruikte ook wat meer natuurlijke vetten hierbij, zoals cashewnoten en kokosolie.

Wat ik interessant vond was dat ik met name tijdens de afbouwfase en de sapfase veel heldere inzichten kreeg. Ik nam extra tijd en rust voor mezelf en daardoor kwamen niet alleen lichamelijke ‘gifstoffen’ naar boven die verwerkt konden worden, maar ook geestelijk. Ik heb veel puzzelstukjes op hun plek kunnen leggen op deze manier.

Het weer opbouwen van mijn eetpatroon ging gemakkelijk. De eerste dag dat ik weer vast voedsel kon eten was de hemel. Haha. Nooit geweten dat een rijstwafel met humus zo lekker kon zijn! Al met al vond ik het, zeker met de hulp van Patrick en de houvast van het programma, goed vol te houden. Er waren een paar pittige momenten, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.

 

 

Neem rust en raadpleeg eerst een professional

Zoals je kunt lezen is het goed om veel bewust veel rust te nemen voor jouw detox. Plan zo weinig mogelijk afspraken en neem indien mogelijk zelfs vrij. Je zult niet veel meer willen doen dan rusten, in bad liggen en slapen. Het lichaam en ook de geest zijn hard aan het werk, zelfs als het aan de buitenkant lijkt alsof je niets doet. Neem de tijd voor jouw verwerkingsprocessen!

Een tweede tip is dat het altijd een verstandig idee om eerst bij de huisarts om advies te vragen en eventueel jouw bloedwaarden te laten testen voordat je begint. Zo weet je zeker dat je vanuit een veilige basis begint.

 

Wat heeft de Innerwave detox voor mij gedaan?

Hoewel mijn lichaam wel moe was van het verwerkingsproces, merkte ik dat ik in mijn hoofd veel lichter en energieker werd. Ik had gehoopt dat ik helemaal van de suiker afgekickt zou zijn, maar dat was toch niet het geval. Een paar dagen na de detox had ik de chocolade alweer gevonden. Dat is dan ook wel mijn ‘zwakke plek’. Ik hou van chocolade.

Wat ik wel heel fijn vind om te merken is dat mijn lichaam sinds de detox sneller aan lijkt te geven wat het nodig heeft en waar het niet op zit te wachten. Ik voel de signalen van mijn lichaam beter. Ook merkte ik dat ik na de detox inderdaad meer ontspannen sliep.

 

Wanneer (niet) detoxen?

Ik kan een detox vooral aanraden als je het gevoel hebt dat je al uit je burn-out bent en op zoek bent naar manieren om nog meer energie te ervaren. Als je het op de juiste manier aanpakt kun je jouw immuunsysteem een boost geven. Daarvoor heb je echter wel de juiste begeleiding nodig. Ik heb een heel fijn contact met mijn lichaam en ken de signalen goed. Toch was ook ik blij dat ik Patrick kon bereiken en een plan van aanpak had waarmee ik mijn lichaam zo goed mogelijk kon ondersteunen. Het is een ontgiftingsproces en dat is niet altijd even plezierig.

Dit is meteen de reden dat ik het je niet zou aanraden als je net in een burn-out zit. Je bent dan nog zo aan het onderzoeken wat jouw lichaam je wil vertellen, dat een detox mogelijk verwarrend kan werken. Dus tenzij je het aangeraden krijgt van een medisch professional, kun je er in jouw burn-out beter niet zomaar aan beginnen.

Maar als je in principe behoorlijk goed in balans bent, dan kan het een interessante manier zijn om jouw lichaam nog beter te herkennen en misschien zelfs extra energie vrij te maken. Ik vind het in ieder geval erg leuk om een keer gedaan te hebben!

 

Wil jij ook een detoxprogramma volgen via Innerwave? Goed nieuws! Ik mag aan alle lezers van Jong Burn-out een kortingscode van 10% weggeven. Voer de code JONGBURNOUT2018 in bij het uitchecken op de site van Innerwave . Deze code is geldig t/m 29 juni> 2018.</strbsp;

 

[bol_product_links block_id=”bol_5bf7fae5f0d1e_selected-products” products=”9200000090384526″ name=”In 5 stappen naar meer energie.” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)