Lekker ontspannen bij Thermen Bussloo

Thermen Bussloo

Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd door Thermen Bussloo om een dagje te komen ontspannen. Nu is dit een van mijn favoriete wellnesscentra,  dus daar zei ik natuurlijk ja tegen. Kijken jullie mee? Ik leg meteen uit waarom de sauna zo fijn is om echt even tot jezelf te komen.

Wat naar de sauna gaan voor mij betekent

Sinds mijn burnout heb ik echt geleerd goed voor mezelf te zorgen. Ik bouw regelmatig me-time in. Soms is dat een uurtje tussendoor, maar vaak genoeg ga ik echt voor een weekendje of dagje helemaal ‘niks’.

Op dit blog heb ik al vaak aangehaald dat je lichaam je beste vriend is. Heb je een druk hoofd en krijg je de gedachten maar niet stil? Dan kun je, juist door je op het lichaam te richten, weer meer balans creëren.

thermen-bussloo-azie-sauna

Als ik echt even compleet moet bijtanken kies ik dan ook voor een dagje waarbij ik mijn lichaam extra goed verzorg. De simpele variant is bijvoorbeeld even sporten, onder de douche lekker scrubben en daarna de sauna van de sportschool in. Ik sluit af met een goede bodylotion en drink in mijn meest comfy sweatpants een groene smoothie aan de bar van de gym.

Maar als ik in de gelegenheid ga ik ook graag voor de luxe variant en laat me in een welnesscentrum in de watten leggen. Toen Thermen Bussloo me uitnodigde om een dagje langs te komen was het besluit snel genomen. Na alle drukte rondom ChickStart was ik er ook echt wel aan toe 😀

Thermen Bussloo

De Thermen zijn een heel groot complex. Een van de grootste saunacomplexen van Nederland. Zowel binnen als buiten zijn er ontzettend veel faciliteiten. Ik boekte zelf een massage bij, maar ook zonder extra behandelingen kun je je echt een hele dag vermaken.

vier-elementensauna

Er zijn echt zoveel sauna’s, baden en rustruimtes! En Thermen Bussloo is ook een beetje ‘anders dan anders’. Naast de eenvoudige sauna’s, zijn er ook themasauna’s. De Vier Elementensauna vind ik het leukste. Hier word je met behulp van subtiele licht- en geluideffecten echt naar een andere wereld gebracht. Als je je ogen dicht doet voelt het bijvoorbeeld alsof je in het regenwoud zit, en even later juist op een bergtop. Dan voel je in de hitte opeens een subtiele koude windvlaag. Of de luchtvochtigheid verandert. Heel fijn om echt even uit je hoofd te komen en je over te geven aan ontspanning.

Zoals in de meeste welnesscomplexen worden er ook opgietingen aangeboden. Maar bij Thermen Bussloo is er eigenlijk altijd wel érgens een opgieting of belevenis (bijvoorbeeld een helende klankschalensessie. In de sauna!). Heb je tussendoor dus zin om iets bijzonders te doen, dan kun je even op het informatiescherm kijken of er iets bij zit wat bij je past.

De rustruimte is ook echt prachtig en uitgerust met gewone en waterbedden. Fijn als je tussendoor even wilt slapen.

img_87541

Hoe was ons dagje?

Ik ging samen met mijn moeder. Een paar keer per jaar doen we zo’n fijn welnessdagje samen. Lekker bijkletsen, hapje eten en vooral heel erg veel chillen 😀

We kwamen om 11:30 uur aan en lunchten dus al vrij snel. Het eten was ook echt lekker. Ik had een taartje van kikkererwten en zoete aardappel, en mijn moeder zes bruschetta’s met tonijnsalade. Het enige jammere was dat er bijna geen tijdschriften lagen. Later begrepen we van de ober dat dit komt doordat gasten van de Thermen die mee naar huis nemen (lees: jatten). Snappen jullie dat? Wie doet dat nou?

thermen bussloo

We hebben (helaas) bij lange na niet alle sauna’s kunnen proberen. Meestal doen we zo’n 4 – 5 rondjes ‘echte’ sauna. We hebben ook heel erg fijn in het Hamambad gelegen. Thermen Bussloo heeft hier onder water muziek geïnstalleerd. Huh? Ja, die was ook voor mij nieuw. Maar het is echt fijn. Je gaat zo liggen dat je oren onder water zijn, en dan hoor je alleen nog klassieke muziek. De rest van je lichaam drijft fijn in het warme water. We zijn hier wel drie keer in gegaan. En mijn moeder was zelfs in slaap gevallen! Haha.

Als extra treat voor mezelf heb ik zelf dus nog een massage bijbetaald. Ik had het zo nodig! En echt jongens, het heeft me echt geholpen. Alles bij elkaar was het een hele fijne saunadag. Ik merkte dat ik de dagen erna veel lekkerder in mijn vel zat. Ik slaap weer dieper en ben meer ontspannen.

En we hebben nu al besloten: in december gaan we weer.

hamambad-thermen-bussloo

 

Wil je ook naar de sauna, maar twijfel je?

Ik kan je aanraden om vantevoren even goed op de website rond te kijken, zodat je weet wat  je er allemaal kunt doen. Bij de balie krijg je vaak een plattegrond of zelfs rondleiding en wordt alles goed uitgelegd. Een kleine tip van mij: maandagen, dinsdagen en donderdagen zijn vaak rustiger in de meeste sauna’s. Ik vind dat zelf prettiger dan een weekend.

Het is heel oké om lekker alleen te gaan. Er zijn veel mensen die dit doen. Het voordeel is dat je met niemand rekening hoeft te houden en echt lekker tot jezelf kunt komen. Of neem, zoals ik, iemand mee met wie jij helemaal op je gemak bent.

Tot slot hebben de meeste sauna’s badkledingdagen, voor het geval jij je niet op je gemak voelt zonder kleding.

Ik kan iedereen aanraden om een dagje welness uit te proberen. Het is zo fijn 🙂

Tip! Thermen Bussloo heeft deze herfst een kortingsactie. Je krijgt de entree dan voor 16,75 euro i.p.v. 33,50 euro.

 

 

Photo credits saunas / hamam bath: Thermen Bussloo

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)