Kwetsbaar, open, duidelijk: waar gaat Jong Burn-out heen?

 • Home
 • Mindstyle
 • Kwetsbaar, open, duidelijk: waar gaat Jong Burn-out heen?

Wowwww! Dit is de eerste keer in maanden dat ik weer een blog schrijf. Maar ik ben van plan dat nu weer vaker te gaan doen. En wat is een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen, dan uitleggen waarom ik zo lang niet heb geblogd. En jullie op de hoogte te stellen van de plannen die ik heb voor Jong Burn-out? Dus bij deze de update. Veel leesplezier!

De laatste maanden zagen jullie wel ervaringsverhalen van anderen die een burn-out hebben gehad voorbij komen, maar niet zo heel erg veel van mij. Nou ben ik nooit echt weg geweest, en degenen die me via Facebook en Instagram volgen weten dat (want daar ben ik bijna elke dag wel te vinden met tips en video’s). Maar op het blog was het even stil.

Neem er een kop thee bij en ga er lekker voor zitten, want dit is een long read. Maar na dit artikel ben je weer lekker up to date en kunnen we verder met 2019 en alle mooie nieuwe plannen!

Waarom blogde ik niet meer? 2018 was een groot jaar

De reden is eigenlijk heel erg simpel: ik was het afgelopen jaar druk met heel veel dingen. Ik heb zelf een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en was bezig met mooie trajecten, diensten en producten voor Jong Burn-out. En stiekem worstelde ik ook nog met de vraag, ‘wat wil ik nu eigenlijk met Jong Burn-out’? Wie is mijn doelgroep? Wat is mijn boodschap?

Want één ding was duidelijk: ik was niet van plan om een van die vele coaches te zijn die mensen een beetje helpt met hun energiemanagement, and that’s it. Ik wil blijvende verandering brengen, de diepere oorzaken in onze maatschappij en onze eigen relatie met onszelf bovenhalen en oplossen. Maar in welke vorm dan?

Mijn successen waren dit jaar groter dan ooit, maar de vragen die kwamen bovendrijven ook.

Mijn persoonlijk geluk was dit jaar groter dan ooit, maar de keuzes die ik moest maken over wie daar nog deel van uit zou maken net zo goed.

Persoonlijk: er gebeurde VEEL

Wauw, eigenlijk had ik over al deze dingen losse blogs moeten schrijven, als ik de tijd had gehad. Want ieder van deze verhalen is tsja… een verhaal waard. Maar om kort te gaan:

 • Er vertrokken mensen uit mijn leven. Ik nam afscheid van een heel goede vriend die plotseling iets deed wat zwaar over mijn grenzen ging (en zoals ik jullie ook altijd vertel: als een ander je grenzen niet respecteert, moet je zelf zorgen dat je dat wel doet. Dus toen heb ik na een lang gesprek de vriendschap beëindigd). Ook nam ik recent afscheid van een mentor waar ik drie jaar lang mee ben opgetrokken, maar die niet langer bij me past. Het is tijd om op eigen benen te staan.
 • En andere bestaande relaties werden versterkt. Zo had ik een diep gesprek met een vriendin en nu is onze vriendschap beter dan ooit. Mijn oudere broer kwam na jaren weer een keer naar Nederland (hij woont aan de andere kant van de wereld) en ik krijg mijn kleine nichtje voor het eerst te zien (wat een liefie!). Mijn jongere broertje ging trouwen, met een heel groot feest en alles erop en eraan. Ik mocht een speech geven en meehelpen om de taart uit te zoeken. En daar bovenop werd mijn vader 70 en dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd.
 • Maar misschien wel het allerbelangrijkste wat er gebeurde: IK WERD TEN HUWELIJK GEVRAAGD!! En ik zei uiteraard ja. Bij de Notre Dame in Parijs, een plek die voor mij heel speciaal is. Door de liefde van mijn leven, JB. Op ons negende jubileumjaar. Het huwelijk is in 2020 en natuuuurlijk geef ik jullie t.z.t. een inkijkje in De Dag.


En zakelijk gebeurde er ook vanalles

Ik schreef een boek

Het schrijven van mijn boek (dat je hier kunt bekijken en aanschaffen). En dat was me een reis, zeg. Jeetje mina. In het begin dacht ik echt dat ik ‘dat boek wel even zou schrijven’. Ik was toch ook gewend te bloggen? Dit waren alleen ietsje meer woorden… Ahum… Nou, zo werkt dat dus niet. Haha.

Ik heb geworsteld met mezelf, met de teksten, met de ENORME hoeveelheid tips en liefde en wijsheid die ik jullie wilde meegeven en die ik op de een of andere manier in 50.000 woorden moest zien te gieten. In het begin ging het alle kanten op.

Maar uiteindelijk is er, met de hulp van mijn uitgever en de lieve mensen om me heen, een boek uitgekomen waar ik waanzinnig trots op ben. En dat het allemaal ergens goed voor is geweest, blijkt wel. Ik mag nog steeds dagelijks berichtjes ontvangen van mensen die er super veel aan hebben en wiens leven is veranderd door de inzichten en tips uit het Jong Burn-out boek. Wow!!

… En ontwikkelde een high-end coachtraject

Ook was ik bezig met het ontwikkelen van mijn eerste high-end coachtraject, waarbinnen ik jaarlijks een selecte groep vrouwen begeleid om van in de put naar on top of the world te gaan. De eerste groep is inmiddels ‘afgestudeerd’ en het maakt me zo blij om te zien waar ze nu staan: krachtig en vol zelfrespect en zelfliefde. Er zijn er zelfs bij die een eigen bedrijf zijn begonnen, nieuwe vrienden hebben gemaakt, een fijn nieuw huis hebben gevonden of eindelijk aan hun creativiteit hebben durven toegeven (met de prachtigste tekeningen, verhalen, gedichten en muziek tot gevolg).

Ik leerde op zakelijk vlak vanalles bij

Daarnaast volgde ik een business coaching traject om nog helderder te krijgen voor mezelf welke toffe dingen ik allemaal voor jullie in de wereld wil zetten. Want ik geloof heilig dat als je je dromen waar wilt maken, het belangrijk is om daar goede mensen naast te hebben staan om met je mee te kijken en je te ondersteunen.

Om die reden heb ik ook twee assistentes aangenomen, Minke en Susanne, die mijn administratie, mail, agenda en alle office management taken voor me beheren. Dan heb ik mijn handen vrij om te doen waar ik het beste in ben!

En mijn zakelijke groei gaf me ook de mogelijkheid om hele goede mensen op andere vlakken in mijn bedrijf te betrekken, zoals gecertificeerd stem- en zangcoach Saskia (die ook een vriendin van me is) om jullie in mijn trainingen door middel van masterclasses en coaching te helpen door middel van adem en stemtechnieken meer ontspanning en kracht te voelen. Of menstruatie- en seksualiteitsdeskundige Iris, die een echte krachtcentrale is op haar vakgebied. Ook zij heeft via masterclasses, een werkboek en een mooie meditatie bijgedragen aan mijn high-end coachtraject. Want stress heeft invloed op veel meer gebieden van ons leven dan we vaak in eerste instantie door hebben. En het is mijn bedoeling je werkelijk op IEDER niveau te helpen.

…Werd voor allerlei interviews gevraagd

Op een zeker punt had ik soms wel drie interviews in een week, of twee op een dag. Nu niet meer alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit België. Het werden er zoveel dat ik de tijd niet meer had om alles op de mediapagina van Jong Burn-out te zetten (note to self: dit ergens in 2019 wel even doen. Haha).

Ik mocht komen praten bij Talkshow M, van Margriet van der Linden. Dit programma was de zomervervanger voor DWDD. Ik kwam ook voorbij bij de EO, in NieuwLicht. BNR Radio, Flair, Margriet, HUMO, Intermediair, en nog een hele rits andere media. Interviews doen vind ik enorm leuk, dus dit was zeker geen straf.

…Onderweg ontving ik ook nog eens twee hele toffe prijzen 

Toen kwam ik ook nog op de VIVA400 lijst terecht (en belandde vervolgens in de top 5 van mijn categorie), dankzij vriendin Saskia die me hiervoor heeft opgegeven (nogmaals dank, Sas. Dit was een droom die uitkwam voor me!) en ik kreeg een telefoontje van de Margriet, dat ik daar in de Margriet80 lijst was beland. De lijst van de 80 stoerste vrouwen van Nederland, ieder om hun eigen reden. Heel leuk, want het zijn echt niet allemaal influencers of bekende Nederlands. Er stonden ook dames bij die in hun eigen community bijvoorbeeld een groot verschil maken. Hier had mijn lieve trotse sneaky moeder me dan weer voor opgegeven. En Margriet heeft vervolgens mij en 79 andere vrouwen hiervoor geselecteerd uit honderden aanmeldingen. Een super grote eer.

… En op de valreep kwam ik ook nog eens uit de spirituele kast

Uit de spirituele kast komen, zo noemde een van de lezeressen van mijn Facebookpagina het. Het is waar. Op 31 december 2018 vertelde ik dat ik naast al mijn kennis en ervaring als burn-out en stressdeskundige ook een channel en een healer ben. Dit heb ik heel erg lang een beetje verzwegen. Misschien dat sommige mensen het al wel hadden opgepikt, maar ik vond het zelf nog erg eng om publiekelijk het beestje bij het naampje te noemen. Bang om veroordeeld te worden.

Terwijl dit nu juist is wat me zo ontzettend krachtig maakt in mijn werk. Ja, ik heb alle diploma’s, opleidingen en ervaring (holy moly, inmiddels heb ik al duizenden mensen geholpen), maar de extra sprinkles on top, dat wat mij uniek maakt, is mijn diepe connectie met spirit. Ik kan de energie van mensen lezen en je vertellen wat op dit moment jouw belangrijkste leerpunt, blokkade of misalignment is.

Om dat te vieren deed ik een spontane mini-reading op Facebook (als je een emoji plaatste, gaf ik je jouw woord voor 2019). Ik zette facebook een uurtje uit en dacht dat er misschien 10 à 50 reacties op zouden komen.

Dat werden er binnen enkele uren 700!! Wow! Uiteindelijk heb ik de reactiemogelijkheid gesloten en ben ik drie dagen lang bezig geweest met iedereen die voor de deadline had ingezonden een antwoord te geven.

En ik kreeg waanzinnig veel mooie reacties terug van mensen dat dit precies de sleutel voor hen bleek te zijn, het antwoord op de vraag die ze hadden of dat het sloeg op het belangrijkste thema in hun leven op dat moment.

Ik was bang om eerlijk te zijn over mijn krachten als channel en healer, en nu bleek dat dit precies was waar mensen behoefte aan hadden.

Zo zie je maar weer, het enige wat je hoeft te doen in het leven is zoveel mogelijk jezelf zijn. Dan stroomt de rest vanzelf! De lessen die ik doorgeef aan jullie gelden ook nog steeds voor mijzelf 😉

 

Ik stelde mijn missie voor Jong Burn-out scherp

 

En terwijl al die mooie, bijzondere dingen gebeurden was ik nog steeds bezig met die vraag: wat wil ik écht met Jong Burn-out? Hoe zorg ik dat het niet een tijdelijke hype is, maar daadwerkelijk kan bijdragen aan het leven van mensen?

Oh oh oh, wat heb ik hiermee geworsteld. Want ik zie zoveel dingen die ik interessant vind en die in mijn ogen aandacht verdienen en dat gaat breder dan burn-out alleen.

 • Denk aan vrouwenempowerment (als vrouw echt in je kracht staan en liefdevol contact met jezelf en de wereld om je heen hebben).
 • Of de lichaam-geest connectie: hoe kunnen we beter naar ons lijf leren luisteren?
 • En wat me ook waanzinnig interesseert is de wereld als groter geheel; met elkaar een positief verschil maken.

Kon ik al die dromen en visies nog wel waar maken vanuit ‘enkel’ Jong Burn-out? Ik twijfelde daar zo over, dat ik zelfs mijn Instagram- en Facebooknaam veranderde van Jong Burn-out naar Nienke Thurlings, zodat ik in ieder geval onder die titel altijd vanuit mijn hart zou kunnen communiceren met jullie. Want dat is immers wie ik ben, Nienke, zelfs als ‘wie ik ben’ een beetje verandert door de jaren heen.

Ik heb behoorlijk wat soul searching achter de rug. Ik heb healers, sjamanen, business coaches, mijn geliefde, goede vrienden en familie gesproken. En niet in de laatste plaats ook jullie, via Facebook en Instagram. Wat hebben jullie nodig?

Because I’m here to serve you. En is Jong Burn-out nog steeds het juiste platform voor mij en wat ik hier kom doen op de wereld?

 

Het antwoord is altijd recht onder je neus

 

Het antwoord is ja. Maar dat weet ik pas sinds vandaag. En het is zo logisch dat het bijna dom is… Ware het niet dat ik niet geloof in ‘dom’. Haha.

NATUURLIJK is Jong Burn-out het juiste platform voor alles wat ik hier kom doen op de wereld en alles waar ik in geloof. Want de gemene deler van al die dingen is STRESS.

Het is zo simpel. Zo logisch. Als je als vrouw niet in je kracht staat en geen zelfliefde hebt, dan is het resultaat stress. Het gaat niet goed met de wereld, omdat wij allemaal als een soort kip zonder kop gestrest rondrennen in de rat race van meer, verder, beter. Dus mensen terugbrengen bij hun essentie, rust in de tent brengen, zelfliefde leren en dromen waarmaken vanuit source energy (connectie met je diepste zelf en het Universum) gaat 100% over stress en burn-out, en het helen daarvan.

Ik ben hier om jullie niet alleen te helpen helen van stress en burn-out, maar om de hele burn-out mindset waar deze wereld in gevangen zit te helpen opheffen.

Ongemerkt is mijn missie altijd al geweest: een stressvrije wereld creëren. En dan op zo’n manier dat je niet voor altijd gedoemd bent je gemak te houden en stilletjes in een hoekje te zitten. Maar juist zó dat je uitkomt bij de kern van wie je bent, mooie dingen doet met je leven en door die levensstijl vol energie, geluk en succes kunt leven.

BAM!

En het was al die tijd recht onder mijn neus, want ik heb nooit iets anders gedaan. Voor mij gaat het over Levensenergie terugbrengen in de levens van iedereen die in contact komt met Jong Burn-out en alles wat ik doe. So, it is time to SCALE that mission. Nu ik niet alleen onbewust, maar ook bewust weet waar ik voor sta, is het tijd voor de volgende stappen.

 

En deze gave dingen komen er in 2019 aan!

 1. Ik focus me alleen nog op particulieren. Sinds dit jaar heb ik besloten geen workshops of praatjes meer voor bedrijven en opleidingsinstituten meer te doen. AHHHH, spannend! Hier heeft mijn ego heel erg tegen lopen sputteren. Want hoe cool is het als grote bedrijven of opleiders je uitnodigen om te komen spreken voor hun managementteam, of honderden ouders en leerkrachten? En natuurlijk brengt het ook een leuke financiële vergoeding met zich mee.Maar dat is, in ieder geval op dit moment, niet de plek waar ik de meeste impact kan hebben. Mijn plaats is bij jullie, de mensen die daadwerkelijk met al die stress te kampen hebben en een persoonlijk, oprecht betrokken luisterend oor en helpende tools willen.
 2. Ik ga een tweede ronde doen van mijn high-end coachprogramma Warrior Queen, dat 7 maanden duurt, en bedoeld is voor dames die op ieder niveau er klaar voor zijn om echt in zichzelf te investeren. Als je next level wilt gaan met jezelf, vol levensenergie wilt leven en werken en weet dat ook jij iets komt bijdragen aan deze wereld (je weet alleen nog niet hoe, of durft het nog niet uit te dragen), dan help ik jou alle belemmerende patronen doorbreken, onwankelbaar in je eigen kracht te komen en van daaruit in flow en vol energie je dromen waar te maken. De mogelijkheid om een intakegesprek aan te vragen is nu weer open. Ik ga alleen een gesprek aan met de meiden waarvan ik geloof dat ze er echt klaar voor zijn. We vormen namelijk een groep van high vibe women met elkaar, een echte sisterhood van vrouwen die vol power en liefde hun licht in de wereld willen stralen.
 3. Ik ga de website vernieuwen. Hij wordt strak, mooi, met naast de blogs ook allemaal leuke tools, gadgets en trainingen die je voor jezelf kunt downloaden om een stap verder te komen.
 4. Instagram krijgt ook een hele mooie nieuwe look en feel met meer foto’s ( die ik zelf elke dag spontaan plaats) en inspirerende verhalen en tips. Ik ben ook dol op Instagram Stories. Dus als je dagelijkse inspiratie en een persoonlijk kijkje in mijn leven wilt: volg me op insta!
 5. Wekelijkse blogs, misschien soms zelfs iets vaker. Hier wil ik me echt laten leiden door inspiratie. Maar die heb ik inmiddels weer volop 😉
 6. Nog meer gratis dingen! Jong Burn-out is ooit ontstaan uit het idee dat ik belangrijke informatie gratis beschikbaar wilde maken, zodat mensen zichzelf kunnen helpen. En hulp voor ieder inkomensniveau is nog steeds een van mijn belangrijkste peilers. Natuurlijk kan ik je het allerbeste helpen als ik zelf naast je sta, in een van mijn coachprogramma’s bijvoorbeeld, en daar staat wel een investering tegenover. Maar ik vind het ook belangrijk om mooie dingen te maken die ik kan weggeven. Cadeautjes zoals meditaties, en downloadable werkboeken. Dus dat komt er ook aan zodra de website is vernieuwd. Als sneak peek kun je hier alvast het werkboek Levensstijl van de Hartekoningin downloaden (voor vrouwen) om de 7 belangrijkste zelfsaboterende patronen te ontdekken en wat je er aan kunt doen.
 7. Een podcast. Jaaaa! Dit is echt mijn ‘pet project’. Ik word hier zo blij van. De eerste afleveringen zijn al opgenomen en dit wordt binnenkort gelanceerd. Hou de site en social media in de gaten.
 8. Een inspiratiekaartendeck. Jullie hebben gestemd op Facebook en dit kwam naar voren als een van de wensen. Waarschijnlijk is het er rond de zomer.
 9. Live events en VIP events. Inspirerende dagen waarbij jij alles meekrijgt van mij en mijn team van fantastische inspirerende vrouwen om een stressvrij leven te leiden dat echt bij jou past.
 10. Korte online trainingen, zoals de training Koningin van jouw Leven die ik geef van 14 – 20 januari (nog niet ingeschreven? Doe het dan nu!)

 

De belangrijkste dingen die jij nu kunt doen om te genieten van alles wat Jong Burn-out 2.0 je te bieden heeft:

 1. Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alles wat ik doe.
 2. Download het gloednieuwe GRATIS werkboek Levensstijl van de Hartekoningin HIER.
 3. Als je op zoek bent naar een korte, goedkopere training, boek dan hier jouw ticket voor Koningin van jouw Leven (of klik op de link voor meer info om te zien of het bij je past). 
 4. Voel je de calling om langere tijd met mij te werken in een persoonlijk coachtraject, waarbij je bovendien toegang krijgt tot een rijkgevulde digitale leeromgeving en onderdeel wordt van een van de meest betrokken sisterhoods in Nederland en België? Vul dan het intakeformulier in en wie weet spreken wij elkaar dan binnenkort om te kijken of mijn high-end programma Warrior Queen bij jou past.

En jij? Wat heeft 2018 jou gebracht? En begin je al te zien welke nieuwe flow 2019 je wil brengen?

 

Laat het me hier beneden weten. Ik ben super benieuwd!

Liefs, Nien

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Wow, de energie spat er van af! Je bent ‘rijker’ dan je in eerste instantie dacht met Jongburnout. Ik geniet nog steeds volop van wat je brengt en zie uit naar wat nog gaat komen. Go, Nienke :)!

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)