Guilty pleasures: kneuterige dingen waar ik blij van word

  • Home
  • Mindstyle
  • Guilty pleasures: kneuterige dingen waar ik blij van word

IMG_5119

Op Jong Burnout plaats ik veel artikelen over hoe je meer uit het leven kunt halen en minder stress kunt hebben. Regelmatig gaat het dan over structureel goed voor jezelf zorgen. Super belangrijk. Maar de laatste tijd merk ik dat het ook heel erg de kleine dingen zijn die het leven aangenaam maken. Dus hierbij deel ik mijn guilty pleasures. De kleine, soms kneuterige dingen, waar ik zelf enorm van geniet.

Plants vs zombies 2

Bron: Popcap.com

Plants vs Zombies 2

Ja, je leest het goed. Dit is in vier jaar niet veranderd. Ik speel het zeker niet meer dagelijks. Soms blijft de iPad maanden in een hoekje liggen. Ik heb een tijdje geflirt met Candycrush, maar uiteindelijk ben ik toch weer helemaal terug bij mijn oude liefde Plants vs Zombies.

Als ik de iPad er dan toch weer eens bij pak om (inmiddels alweer deel 2 van) Plants vs Zombies te spelen ben ik ook meteen uren vertrokken. In een hoekje van de bank, dekentje erbij: lekker. Ik moet enorm lachen om alle gekke karaktertjes die ze hebben bedacht. Maffe nieuwe zombies en geniale nieuwe plantjes. Ik vind het echt knap hoe simpel en tegelijkertijd inventief deze game is. En lang leve Popcap dat dit heerlijke spelletje gewoon gratis in de appstore te krijgen is! En dat ze maar door blijven gaan met het uitbrengen van nieuwe werelden en uitdagingen. Je raakt niet uitgespeeld.

Echt lekkere koffie

De middelste koffie is op dit moment mijn meest favoriete koffie wanneer ik een vrije dag heb: de witte chocoladecappuccino van Ezprezzo. Omnomnom…

Kopjes (goede) koffie drinken

Ooit koop ik nog een echt goede espressomachine voor thuis. Zo eentje waar je een half maandsalaris aan kwijt bent. Zo graag drink ik koffie. En dan vooral cappuccino (hoewel ik een goede espresso ook waardeer). Het is zelfs zo erg dat ik inmiddels een uitgebreid vergelijkend warenonderzoek heb gedaan bij Utrecht Centraal, waar ik vaak overheen reis, en een top vijf heb gemaakt van beste koffiezaken.

Met stip op nummer 1 staat Hayo’s Kawa Koffie. Een kleine bakfiets van een zelfstandig ondernemer (Hayo) die iedere ochtend aan de Jaarbeurszijde koffie staat te maken. In de zomer met een pet op zijn hoofd en in de winter met een muts. Hij heeft echt de beste koffie en maakt het met aandacht, een gezellig praatje, weet wie je bent etc. Er staat ook vaak een rij. Dus dat zegt wat. Op twee de Starbucks, omdat ze daar ook soyamelk gebruiken en je kunt kiezen uit verschillende blends. Ze zijn alleen zo reteduur. En dan voor de prijs-kwaliteitverhouding de AH to Go. Prima bakje koffie. Julia’s heeft ook goede koffie. Je moet alleen ver weg blijven van de Kiosk en de Broodzaak. Vooral waar het cappuccino betreft: nauwelijks melkschuim en waterige koffie.

Mooie nagels hebben en nagels lakken

Mijn nagels groeien niet zo heel goed uit zichzelf. Ze splijten, scheuren en zijn slap. Des te trotser ben ik als ze een mooie lengte bereiken en ik ze naar hartenlust kan lakken. Daar kan ik echt van genieten. Ik heb ook veel kleurtjes nagellak. Voor elke outfit en ieder humeur wel iets.

Inmiddels heb ik een methode gevonden. Ik gebruik twee weken lang de extra sterke nagelverharder van Herôme, volgens de instructies op de verpakking. Daarna doe ik elke twee dagen een vers laagje Millionails van Essie er op totdat ze een lengte hebben waar ik tevreden mee ben. Vanaf dat moment ga ik ook gewone gekleurde nagellak gebruiken (bij voorkeur van Essie). Ik doe Millionails eronder als basecoat en ik vijl ze elke week om ze in goede conditie te houden. Als topcoat gewoon die van Etos. In het weekend geen nagellak en de nagelolie van Herôme doet de rest. Oh ja, en ik scrub ze met de handscrub van Rituals. Ruikt nog lekker ook.

Heerlijk kneuteren met mijn nagels, lekker mijn handen verzorgen: ik hou ervan.

IMG_5117

Vroeg naar bed met een boek

Ik moet mezelf er echt toe dwingen: vroeg naar bed. Tijdens mijn burnout ging ik standaard om 20 uur naar bed. Maar nu ik inmiddels weer alle energie van de wereld heb blijf ik nog weleens op de bank plakken met mijn laptop om aan de website te werken of een serie te kijken. En voordat ik het weet is het dan 23 uur en moet ik haasten om in bed te komen. Even lezen doe ik altijd wel, maar lekker uitgebreid lezen komt er vaak niet van.

Soms maak ik met mezelf een harde afspraak: vanavond lekker om 20:30 in bed met een kop thee en een goed boek. En dan heb ik dus twee uur de tijd om lekker opgekruld in de dekens mijn boekje te lezen. Zoals John Lennon zei: time you enjoy wasting is not a waste of time.

Een beetje door het winkelcentrum struinen, ook als ik niets koop

Lekker door de Action lopen en kijken wat ze allemaal voor hebbedingetjes hebben. Bij Mango en Steps mooie jassen en jurken passen. Een beetje bladeren in nieuwe boeken bij de Bruna en in de Hema kijken bij alle leuke stationary. Zelfs als ik niets koop hou ik er van om door het kleine winkelcentrum hier in de buurt te lopen. Op te gaan tussen de andere mensen en een beetje rond te kijken.

serena-verbon-anne-bonthuis-1112x741

Serena werkt aan haar blog. Fotocredit: beautylab.nl / Serena Verbon

Blogs op internet afstruinen

Soms om inspiratie op te doen voor mijn eigen blog: hoe doet een ander het met zijn lay-out bijvoorbeeld? Of zijn er nog leuke blogs die ik aan mijn eigen lezers kan tippen?

Maar heel vaak ook gewoon om lekker zelf even te kneuteren. Artikelen over lippenstiften, nieuwe merken, sporten: ik vind het allemaal even fijn. Vooral Beautylab is bij mij populair. Daar kijk ik elke dag wel even op (inmiddels ben ik alweer vijf jaar een trouwe volger), omdat Serena een grote breedte aan onderwerpen behandelt. Het is begonnen als beautyblog, maar is inmiddels echt lifestyle blog geworden. Heel erg leuk. Er zijn er nog een aantal die ik bezoek. Daar zal ik binnenkort een blogpost over schrijven. Wie weet zit er ook wat voor jou tussen!

Lijstjes maken met dingen die ik graag ooit wil doen

Ik heb een Bucketlist. En een lijst van dingen die ik in 2015 allemaal wil doen. En dan nog allemaal kleine lijstjes in allerlei dagboeken van dingen die ik wil hebben of doen de komende tijd. Soms leef ik ze na, soms ook niet. Maar een groot deel van de lol zit er voor mij ook echt in om alles op te schrijven wat ik leuk vind of wat mij inspireert. Zo hoef ik het niet allemaal te onthouden, kan ik er altijd op teruggrijpen én kan ik alvast een beetje wegdromen. Bij die ene hele mooie tas, de espressomachine waar ik het net over had of een verre reis.

Dit was een vakantie in Vancouver, Canada. Ik kan er nog helemaal blij van worden en google nog weleens leuke plekken daar.

Reizen en producten googlen

In navolging van het lijstjes maken: het googlen van de dingen die op mijn lijstje staan. Wat kost het om drie maanden in Parijs Frans te studeren? Hoe lang moet ik daarvoor sparen? En waar zou ik dan willen wonen? Welke plaatsen zou ik bezoeken als ik eens echt ruim de tijd in Parijs zou hebben? Heerlijk om bij weg te dromen.

Ik kan ook uren zoeken naar de perfecte kleur lippenstift of nagellak. En dan bedenken bij welke outfits die allemaal zou passen.

DIY’s opzoeken, opslaan en vervolgens nooit uitvoeren

Ik heb echt online en offline allemaal mapjes van doe-het-zelfprojectjes die ik super leuk vind en waarvan ik weet dat ik ze nooit ga doen. Haha. Sommige dingen zijn zo leuk bedacht: drinkglazen met een apart motiefje beschilderen of mooie servetringen voor de feestdagen maken. Het ziet er zo leuk uit dat ik het automatisch in een mapje zet: dat moet ik deze Kerst eens maken. Puntje bij paaltje doe ik het nooit en vond ik het stiekem eigenlijk vooral leuk om te kijken naar de plaatjes.

Hele foute liedjes opzoeken en daar op ronddansen

Goede vriend Alexander en ik hadden onlangs een bankhangavond samen. Ik weet niet meer hoe we er op kwamen, maar opeens zaten we de meest verschrikkelijk foute liedjes ‘van vroegah’ op te zoeken op Youtube. Backstreet Boys, allerlei jaren ’90 housemuziek en lord knows wat er allemaal nog meer voorbij kwam. En een lol dat we hadden! Toen Alex naar huis was heb ik heimelijk het hele huis rond gestuiterd op al die foute liedjes. Haha. Je hebt maar een leven en beter maak je er een feestje van als het kan, toch? 😉

 

Wat is jouw favoriete guilty pleasure?

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)