Mijn beste aankopen voor meer kwaliteit van leven

kwaliteit van leven

Kwaliteit van leven zit natuurlijk in eerste instantie in mooie momenten in het leven. Het is (in ieder geval voor mij) niet iets materialistisch. Maar er zijn wel bepaalde spullen die mij helpen om meer kwaliteit van leven te ervaren. Ze dragen bij aan het creëren van de omstandigheden die mij een ontspannen en blij gevoel geven. In dit artikel vertel ik je meer over welke aankopen mij daarbij hebben geholpen. Dit is geen gesponsorde post. Ik heb alle artikelen zelf betaald.

1. Bose Quietcomfort 25

Met stip op 1. Ik had  er op andere blogs al heel veel over gelezen. Een koptelefoon die, met een druk op de knop, al het omgevingsgeluid zou uitschakelen. Anderen waren er ontzettend enthousiast over. Maar jeetje… 300 euro voor een koptelefoon? Dat vond ik wel erg ver gaan. Na drie jaar wikken en wegen heb ik hem dan toch eindelijk aangeschaft. Maar niet zomaar, en ik weet eerlijk gezegd niet of ik hem had gekocht als ik niet wat hulp erbij had gekregen. Ik had driedubbel iets te vieren (mijn verjaardag, het behalen van mijn yogadiploma en het krijgen van een vast contract bij mijn huidig werkgever). En geheel onverwacht deden mijn ouders me daarom een fiks geldbedrag cadeau. Wat lief! Ik hoefde zelf nog maar een klein beetje bij te leggen.

Ik kan niet anders zeggen: deze koptelefoon is de hemel. Pratende mensen in de trein? Geluid van bouwvakkers die de straat verbouwen? Even het knopje omzetten en muziek aanzetten, en weg is het. Je kunt de koptelefoon ook zonder geluid gebruiken, dus alleen om ‘stilte’ te creëren. Dat werkt wel, maar je hoort in de verte toch nog wel mensen praten. Ik denk dat dit bewust is gedaan, omdat je op die manier bijvoorbeeld belangrijke dingen niet mist (bijv. als iemand ‘brand!’ roept ofzo). Met muziek erbij sluit hij vrijwel volledig af van de buitenwereld. Ik heb dus ook meteen een extra goede MP3-speler van Sony aangeschaft en die vol gezet met rustige muziek. Doordat er minder ongewenste prikkels binnenkomen merk ik dat ik aan het eind van de dag veel meer energie over heb dan voorheen.

Bron: www.intogadgets.nl

Bron: www.intogadgets.nl

2. Sony MP3-speler

Omdat ik niet nog een paar honderd euro wilde uitgeven aan een iPod  en wel een kwalitatief goede MP3-speler wilde met de mogelijkheid om mappen te maken: de Sony Nwz- e384. Zo heb ik een mapje gemaakt voor elke mood: meditatie, klassieke muziek, sportschoolmuziek, feestmuziek etc.

Goede geluidskwaliteit. Hij kan alleen niet heel hard. Dat is een nadeel (als je heel hard door je woonkamer wilt stuiteren, of zoals in mijn geval: het geluid in de sportschool wilt overstemmen. Ik neem een goedkopere koptelefoon met oordopjes mee daar naartoe). Het is ook een voordeel, want je loopt niet snel gehoorbeschadiging op. Daar bemoeit deze MP3-speler zich trouwens ook graag mee. Als je te lang een te hoog volume hanteert stelt hij dit eigenhandig drastisch omlaag bij (lees: van 30 naar 8) en zegt dan: check volume. Dus. Toch ben ik er door de kwaliteit van het geluid en de mappenstructuur erg blij mee.

mediteren ontspannen

3. Meditatiekussentje(s)

Handgemaakt door Ushi Meditatiekussens. Je kunt bij de eigenaresse zelf alle kleurtjes en het patroontje voor bovenop uitkiezen (gewoon effen kan ook). Ook de zithoogte kun je zelf bepalen. Je kunt hiervoor proefzitten in haar atelier en je laten adviseren. Maar als je al weet wat je prettig vindt kun je het ook gewoon online bestellen. De prijs is niet hoger dan een meditatiekussen uit de winkel (tussen de 27 en 35 euro per kussen). Fijn breed meditatiekussen, dat echt voelt als ‘mijn plekje’. Ik sleep het ook overal mee naartoe als ik voor langere tijd ergens logeer. Hoewel ik voor mijn afstuderen als yogadocent een fijn reismeditatiekussentje heb gekregen van mijn broertje en zijn vriendin. Dat is veel lichter en zit ook heerlijk.

4. Kopjes koffie in de trein

Ik reis vier dagen per week 2 uur heen en 2 uur terug naar mijn werk. Yes, I’m kinda nuts. Maar ik hou van mijn werk, dus doe ik het graag. Maar ik maak het mezelf ook zo comfortabel mogelijk. Dus veroorloof ik mezelf sinds enkele maanden de luxe om iedere ochtend een beker Starbucks soya cappuccino te halen (tall). Dat wissel ik af met verse muntthee van de Julia’s. Ik heb er nog geen maand spijt van gehad dat ik gemiddeld 50 euro uitgeef aan, tsja… bekers koffie en thee. Treat yo self!

5. Mijn hangmat met standaard

Dit was een van mijn eerste investeringen in kwaliteit  van leven. Ik heb hem inmiddels alweer bijna vijf jaar en hij heeft een verhuizing overleefd. Het is zo lekker om in de ochtend met een warme kop thee in de hangmat te gaan zitten en de tijd te nemen om wakker te worden. Het voelt alsof de tijd langzamer gaat en ik ruimte heb om te ademen. Veel beter dan gehaast mijn ontbijt naar binnen lepelen met het (nare) ochtendnieuws  op de achtergrond. De wereld kan nog even wachten, ik neem deze vijftien minuten voor mezelf. Op koudere dagen neem ik graag mijn dekbed mee naar buiten en wikkel me daar helemaal in terwijl ik vanuit de hangmat naar de sterren of wolken kijk.

Golds_Gym_logo

6. Mijn sportschoolabonnement

Ik sport bij Gold’s Gym. Kost ongeveer 30 euro in de maand en daar krijg ik heel veel voor terug. Ik mag onbeperkt sporten. Er zijn verschillende groepslessen (elke dag een stuk of 10), van pilates tot bodypump. Ze hebben verschillende fitnesszalen met heel veel apparatuur. Er is een gratis sauna en een goedkope zonnebank. De trainers en mensen van de receptie zijn gezellig en deskundig. En heel belangrijk: ze zijn allemaal even aardig. Helemaal niet arrogant ofzo. Je kunt gratis trainingsschema’s laten maken voor jouw doelen… Moet ik nog doorgaan? Gemiddeld sport ik 3 -5 keer per week. Een dag daarvan is een ‘lange’ dag. Ik ga dan fitnessen (krachttraining + cardio), de sauna in en soms naar de zonnebank (met name in de winter). Naderhand drink ik nog een proteïneshake en klets wat met andere mensen aan de bar of lees een tijdschrift. Dit is mijn wekelijkse powershotje energie. Heerlijk.

Wat wil ik nog hebben?

Op maat gemaakte oordopjes

Ik las laatst bij Miss Lipgloss een artikel over op maat gemaakte oordopjes. Je kunt ze blijkbaar voor allerlei doeleinden krijgen, zoals om te slapen of tegen omgevingsgeluid. Nu slaap ik ’s avonds gewoon met oordopjes van Oropax en dat gaat prima (mijn vriend praat nogal in zijn slaap en we slapen met het raam open). Maar het lijkt me wel lekker om een paar oordopjes te hebben die in de trein voor absolute stilte kunnen zorgen. Een stapje verder dan mijn Bose Quiet Comfort, zeg maar. Alleen kost dat grapje 150 euro. Dus wil ik er nog even over nadenken.

Een HD camera

Om betere filmpjes voor mijn blog op te kunnen nemen zou ik wel graag een HD-camera willen hebben. Niet eens persé een enorm dure  (relatief gezien). Maar goed, die dingen kosten toch ook behoorlijk wat geld. Ik moet dus keuzes maken en nog even wachten.

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)