Wat er gebeurt als jij je beloftes niet nakomt

 

Ik geloof dat woorden meer zijn dan een paar lettertjes of geluiden. Ze hebben een grote kracht. Het is bijna een soort magische verbintenis. Er zitten gevolgen aan het niet nakomen van een belofte, en niet alleen voor de gevoelens van een ander.

Een pact met het Universum

 

…Of hoe je het ook wilt noemen. God, boeddha, Allah, de stem vanbinnen. Ik gebruik graag het woord Universum, omdat voor mijn gevoel hierin alles besloten ligt.

Als je een belofte maakt, naar jezelf of een ander, dan is het meteen ook een afspraak met die grote energie. Jij bent een kanaal voor de energie van het leven. Die wil door jou heen stromen. Als je zegt: ‘ik ga dit doen’, dan staat die energie als het ware al enthousiast te trappelen om via jou tot uitdrukking te komen.

Dat heeft allerlei gevolgen. Alles gaat meewerken om jou te helpen jouw belofte gedaan te krijgen. En de ontvanger van jouw belofte, of dat nu een goede vriend, je werk of jijzelf is, wordt al helemaal blij bij de gedachte dat die belofte vervuld wordt.

Dit zorgt voor een grote hoeveelheid positieve energie. De dingen gaan stromen. Dat noemen we flow.

 

Beloftes die je niet kunt nakomen

 

Als je een belofte maakt waar je eigenlijk niet achter staat, dan kloppen de dingen opeens niet meer. Want je belooft dat je iets zult doen, maar van binnen voelt het niet goed.

Dan gaan er dus op twee niveaus energie ‘trillen’. De blije energie van de belofte die graag tot uitdrukking wil komen (zie een belofte eigenlijk als een persoon). Die begint te duwen, jou voorwaarts te stuwen. En de energie in jou die zegt: ‘ik wil dit niet / kan dit niet / heb dit niet te geven’. En die energie begint tegen te werken.

Het gevolg is dat er allerlei conflicten in je leven ontstaan. Klein en groot. De trein rijdt opeens niet op tijd. ‘Ook dat nog,’ denk je dan. Nee…. JUIST dat! Het is het conflict tussen die twee energieën in jouw leven, dat  zich laat zien in de buitenwereld.

Het voelt als een last om je woorden op te volgen en te doen wat je beloofd hebt. En dit kost altijd ergens energie. Misschien lukt het niet om te doen wat je moet doen, omdat de trein te laat is. Of je bent compleet gesloopt aan het eind van de dag. Een andere mogelijkheid is dat je het met flinke tegenzin doet, en dat is (onbewust) ook voelbaar voor de andere persoon. Dit kan duidelijk zichtbaar zijn, omdat die zich schuldig voelt als jij sjachrijnig rondloopt.

Maar wanneer je jouw tegenzin goed weet te verbergen, zal het zich op een andere manier laten zien. De ander gaat met een rotgevoel naar huis, maar kan niet goed aanwijzen waardoor het komt. Misschien ben je zelf ook weleens ontvanger geweest van zo’n soort interactie. Aan het eind van de dag ben je moe, maar waarom eigenlijk? Het gesprek was toch leuk en je was zo vrolijk opgestaan…

 

Als je een belofte niet nakomt

 

Er zijn ook grote gevolgen aan het niet nakomen van een belofte. Je zegt eigenlijk tegen het Universum dat je niet te vertrouwen bent. En dat ga  je terugkrijgen. Het Universum wil dat jij altijd in alignment bent. Dat betekent dat je handelen overeenkomt met je gevoel.

Als je dit niet bent, worden je spiegels voorgehouden. Waanzinnig interessant is dat.

Stel dat jij altijd een beetje flaky bent. Je komt niet altijd na wat je gezegd hebt te zullen doen… Grote kans dat je dan ook mensen op je pad gaat vinden die op zo’n manier met jou omgaan. Of het Universum komt op een andere manier haar beloftes aan jou niet na. Je bestelt een pakketje dat morgen bezorgd zou worden en drie weken later is het er nog niet, bijvoorbeeld.

Dit zijn allemaal spiegels om je te laten zien hoe je met jezelf mag omgaan.

 

De juiste beloftes maken

 

De kunst is dan dus om de juiste beloftes te maken.

Niet je to-do lijst vol te proppen, maar eerlijk te zijn over wat je kunt afmaken en waar je positieve energie in kunt steken.

Hetzelfde geldt voor het maken van afspraken met de mensen in je leven. Kies een tijdstip uit waarop je ook daadwerkelijk op de afgesproken plek kunt zijn. Breng alles met elkaar in alignment. Zo heb ik inmiddels voor mezelf ontdekt dat ik het beste in de ochtend kan schrijven en in de middag afspraken kan doen. Dan ben ik het meeste in flow en loopt mijn dag het lekkerste.

Probeer uit en let op de signalen die het leven je terug geeft. Maak aanpassingen waar nodig en hou jezelf aan een hoge standaard van waardigheid en levensgeluk. Kies voor wat plezier en energie geeft. Doe niet teveel. Doe de juiste dingen. En durf te falen.

 

Liefs, Nien

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)