Me-time

Me-time. Het is zo ongelooflijk belangrijk. En toch leveren we daar vaak het eerste op in. Dit is wat ik doe om voldoende aandacht en liefde aan mezelf te geven. Grote en kleine dingen, zodat ik het in elke dag kan inpassen.

Naar de kapper

Ik ga niet vaak naar de kapper, want ik laat mijn haar lang groeien. Maar als ik ga, dan kan ik daar enorm van genieten. Ik laat mijn haar dan ook echt mooi met de krulborstel föhnen. Dat is iets duurder, maar ik ga dan wel met een super mooi kapsel de deur uit. Dat geeft me onmiddelijk een goed gevoel. Zeker als ik daarna nog eventjes ergens koffie ga drinken.

Sommige kappers bieden ook touch-ups aan van 15 minuten, waarbij ze het niet knippen en enkel föhnen. Dat vind ik niet enkel leuk voor een feestje, maar ook gewoon om puur voor mezelf te doen. En een van mijn favoriete ketens heeft ook de optie tot een massage na het wassen. Je ligt dan in een massagestoel en de kapster geeft je daarbij een speciale hoofdhuidmassage. Zoooo fijn! Vaak is dat niet eens heel veel duurder: 15 euro ofzo.

Een tijdschrift kopen en koffie drinken in mijn favo koffietent.

En dan dus lekker naar mijn favoriete koffietentje, met een gloednieuw tijdschrift. Genieten van mijn momentje voor mezelf. Telefoon uit. Niemand laten weten waar ik ben. Gewoon lekker van de aardbodem verdwijnen.

Naar de sauna

Vandaag ga ik met mama naar de sauna. Jeeeeej! Zoveel zin in 😀 Na zo’n dag kom ik altijd weer helemaal opgefrist en happy terug. Vooral de eerste keer nadat je in de sauna en het dompelbad bent geweest valt er zoveel spanning van je lijf af. Echt heerlijk vind ik dat. Soms gaan we naar een grote luxe sauna, zoals vandaag. Maar ik ben met vriendin Sonja ook weleens naar een hele kleine sauna in een hotel in Amsterdam geweest. Dat had ook wel wat. Je betaalt een stuk minder en het is heel knus.

Vroeg naar bed met een boek

Niets zo heerlijk als om 20 u onder een warme douche vandaan komen, een kruikje en kop thee maken en dan met een goed boek onder de dekens kruipen. Lekker warm en alle tijd om meerdere hoofdstukken te lezen als ik daar zin in heb. Ik geef mezelf dat soort avondjes regelmatig cadeau. Vooral als ik voor de tv hang en denk ‘er is eigenlijk helemaal niets leuks op’. Waar ik vroeger oneindig bleef zappen of verveeld op mijn telefoon begon te scrollen, zet ik nu alles uit en ga ik met een boek naar bed.

Extra lang slapen

Oh, het is een luxe in mijn leven om geen wekker te zetten. Ik probeer elke dag op tijd op te staan, meteen een artikel te schrijven voor Jong Burnout en wat ander ‘papierwerk’ gedaan te krijgen. De middag is gereserveerd voor trainingen, afspraken en regeldingen. Daarna natuurlijk eten met mijn vriend en soms doe ik dan nog wat werk of huishoudelijke dingen (soms zitten we ook gewoon lekker op de bank samen of gaan we ergens heen). Rond 22 uur lig ik in bed en de volgende dag herhaalt dit alles zich.

Als ik echt moe ben of als ik er heel veel zin in heb, dan zet ik ook weleens geen wekker. Het is heerlijk om gewoon uit te slapen, wakker te worden van de vogeltjes die buiten fluiten en in alle rust te ontbijten.

 

Wat doe jij om me-time te creëren?

 

Liefs, Nien

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)