Muziek die me diep in mijn ziel raakt

muziek die me raakt

Soms kom je muziek tegen die meer dan ‘een leuk liedje’ voor je is. Je luistert er naar en er wordt iets diepers aangeraakt. Ik hou er van om muziek te ontdekken die gemaakt lijkt voor mijn ziel. Dit zijn mijn liedjes van het moment, en ik leg ook uit waarom.

Laboratorium Pieśni – Sztoj pa moru

Wat is dit bijzonder, zeg! Muziek zoals wij vrouwen dat heel heel heel vroeger maakten. Het raakt me enorm. Ik voel echt een hartsverbinding met deze muziek, deze vrouwen, de klanken. Betrapte mezelf er zelfs op dat ik stukjes mee zat te zingen (oké, neurieën, want ik begrijp de tekst natuurlijk niet :-D). Het is alsof het iets oervrouwelijks in me aanraakt en dat is wel heel toepasselijk, nu ik met Martine samen ChickStart ben gestart.

Deze stichting (jaja, we hebben het officieel gemaakt) zet zich met trainingen en bijeenkomsten in voor de empowerment van vrouwen. Je eigen stem vinden, je dromen en doelen bereiken en alles van jezelf mogen laten zien, precies zoals jij dat wilt. Ons eerste evenement is op 26 november en we gaan zulke gave dingen doen! Carrièreworkshops en talentontwikkeling,  maar we gaan ook dansen en feesten. Helemaal alleen met vrouwen 🙂

Ik geloof daarbij ook dat we als vrouw (of als mens, dus mannen ook) niet hoeven te kiezen of we spiritueel, zakelijk of mooi willen zijn. Ik loop zelf graag in zakelijke kokerrokken en op hoge hakken met mijn laptop onder mijn arm naar een afspraak, en luister ondertussen dit soort muziek op mijn MP3-speler <3 We can be all we want to be! Sterker nog, ik geloof dat je als zakenmens, geliefde, vriend(in) alleen maar krachtiger wordt als je zowel contact maakt met je ‘oer’ als met de dagelijkse wereld om je heen.

 

Nahko Bear (Medicine for the People) ღ Aloha Ke Akua

Oh, waar moet ik beginnen bij dit prachtige nummer? Dit is er eentje om echt te kijken terwijl je het luistert. Op een rustige plaats waar je er echt even in op kunt gaan.

De zin die me steeds opnieuw raakt is:  I cry for the creatures who get left behind, but everything will change in the blink of an eye and if you wish to survive you will find the guide inside.

Voor mij gaat dit over de staat van de wereld en de mensheid. Het is een wake-up call. Mocht je hier zijn, omdat je een burnout hebt en je weet niet hoe je vooruit of achteruit moet: begrijp dat je een mens in transitie bent. Je bent simpelweg wakker geworden uit de nachtmerrie van de machine die we als maatschappij op veel plaatsen zijn geworden. Altijd maar doorgaan, alle grenzen pushen tot het punt dat mens, plant en dier eraan onderdoor gaan.

I cry for the creatures who get left behind: dat gaat zowel over de mensen die nog steeds blind zijn voor de onhoudbaarheid van de meer-verder-beter cultuur, als dat het gaat over de wezens (dieren, regenwouden, volkeren) die lijden onder de hebzucht van anderen.

De rest van die zin is zowel een waarschuwing als een geruststelling. Het lied is erg lang en kent veel wendingen. Het is heel erg mooi. Je vindt er alles in. Je innerlijke zachtheid. Je innerlijke krijger. Dat wat ons allemaal verbindt. God (Allah, het Universum, hoe het voor jou ook heet).

Geen wonder dat het Medicine for the People heet.

En de beelden zijn ook zo mooi <3

Sam Feldt x Lucas & Steve feat. Wulf – Summer On You

Dit is nu een grote zomerhit. Het gaat over ‘meisje ontmoet jongen’ (of andersom), maar op de een of andere manier doet het meer voor me dan dat. De muziek, de zang, het geeft me het gevoel dat ik vlieg. Ik raak er heel positief door geladen. In 2013 had ik ook zo’n liedje en dat was een heel positief jaar voor me, met veel persoonlijke groei. Steeds als ik dat hoor ga ik weer terug naar die tijd. Het gaf me de (vlieg)kracht om grote dingen neer te zetten. Ik weet daarom ook dat wanneer ik Summer On You in de toekomst hoor, ik op dezelfde manier op 2016 zal terugkijken. En dat is nu al een heel bijzonder jaar. In een paar maanden tijd ging ik van een veilig en voorspelbaar leven met vast contract bij een werkgever (die ik overigens nog steeds een warm hart toedraag, maar waar ik geen uitdaging meer vond), naar een heel dynamisch leven als eigenaar van een eigen bedrijf, lid van een coöperatie en bestuurder van een stichting. Ik geniet met volle teugen en ben nog lang niet klaar 😀

 

 

Wat is jouw ‘liedje van het moment’? 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)