Bijzondere poëzie en luisterboeken

wijsheid

Ik lees graag poëzie en bijzondere boeken en teksten die me iets leren over mezelf. Maar soms is het juist heel fijn om te luisteren naar een ander die het met precies de juiste stem voorleest. Vandaag weer een aantal pareltjes van Youtube.

Four Quartets – T.S. Eliot

De Four Quartets, voorgelezen door Willem Dafoe. Deze man heeft een prachtige stem. Het gedicht gaat over hoe alles in het leven cyclisch is (every end is new beginning). Fijn om bij weg te dromen en te overwegen.

Self Reliance – R.W. Emerson

Oh, Emerson. Door naar Emerson te luisteren word ik zowel gerustgesteld dat alles in mijn leven altijd goedkomt en geactiveerd om te luisteren naar mijn innerlijke wijsheid. Emerson was wel heel erg wijs, dus iedere zin in dit audioboek is op zichzelf genoeg om een uur over na te denken en te voelen. Maar geen zorgen, jouw geest en hart pikken er vanzelf die dingen uit die nu van belang zijn in jouw leven. Dus mijmer lekker en heb niet het gevoel dat je heel streng ieder woord moet hebben begrepen.

Self-Talk creates reality – Neville Goddard

Ook deze man was zijn tijd ver vooruit. Neville Goddard leest zijn eigen teksten voor en vertelt ons hoe onze gedachten onze realiteit vormen. Bijzonder aan de lezingen van Goddard is de wijze waarop hij ‘oude wijsheid’ zoals uit de Bijbel, verklaart. Niet dogmatisch, maar symbolisch.

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)