Dingen waar ik nu dankbaar voor ben

bron: quotationof.com

bron: quotationof.com

Dankbaarheid is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het is de olie in mijn motor, zou je kunnen zeggen. Hetgeen dat ervoor zorgt dat ik door kan blijven gaan in moeilijke tijden en waardoor ik extra happy ben als het goed gaat. Waar ben ik nu dankbaar voor en hoe oefen ik dankbaarheid?

Lijst van dingen waarvoor ik dankbaar ben

 

Vooropgesteld: deze lijst kan eindeloos lang doorgaan.  Maar ik wil je alleen even een idee geven van het soort dingen waar ik mijn positieve energie uit haal, en daarom geef ik een korte lijst met tien random dingen die op dit moment in mijn leven een gevoel van dankbaarheid genereren.

  • Het werkhoekje dat ik in mijn huis heb gemaakt. Dit werkhoekje heeft alles wat ik fijn vind. Een whiteboard waarop ik to-do’s kan schrijven, een echt mooi tafeltje, fijne bureaustoel in een stijl die ik mooi vind, boeddhabeeldjes en andere bijzondere ‘good luck charms’ en het staat recht naast een raam van waaruit ik uitkijk op veel groen en een slootje.

 

  • Dat in dat slootje een moedereend met vier kleine eendjes haar huisje heeft gebouwd, zodat ik elke dag terwijl ik zit te werken kan zien hoe die lieve kleine guppies groter groeien en steeds dapperder worden (stukje verder bij mama wegzwemmen, brutaal naar een andere veel grotere eend kwekken).

 

  • Mijn vriend en onze relatie. Elke dag ben ik dankbaar wanneer ik naast hem wakker word of we samen in slaap vallen. En ook de leuke uitjes die we samen doen en dat we na bijna zeven jaar nog steeds zoveel lol en goede gesprekken hebben samen. Ik vind hem ook nog steeds de meest aantrekkelijke man die ik ooit heb gezien 🙂

 

  • De hoeveelheid inspiratie, motivatie en mogelijkheden die internet biedt om nieuwe dingen te leren. Op Youtube zijn er hele lezingen beschikbaar van bijzondere sprekers waarvoor je vroeger tientallen tot duizenden euro’s had moeten betalen om ze te horen spreken tijdens een congres. Nu kun je er gratis bij. En ook universiteiten bieden gratis de mogelijkheid om modules en hele cursussen online te volgen. Tegen een kleine vergoeding kun je ook je huiswerk laten checken en voor nog wat meer krijg je bovendien een officieel certificaat van deelname. Studeren aan een topuniversiteit in Amerika, maar dan vanuit je huiskamer, op je eigen tempo en goedkoop tot gratis. Kijk op Coursera voor de mogelijkheden.

 

  • Warme kopjes thee met inspirerende boeken, of terwijl ik uit het raam kijk en over dingen nadenk. Dat blijft altijd een van de dingen op mijn lijst.

 

  • De lieve en eerlijke vrienden en familie om me heen. Iedereen is echt zichzelf en ik durf ook mijzelf bij hen te zijn.

 

 

  • Het ondernemerschap. Ik heb nog nooit zo fijn gewerkt. Altijd had ik lol in de banen die ik had, daar gaat het niet om. Maar dit is echt precies de manier die goed voelt voor mij. Nieuwe innovatieve dingen neerzetten voor mensen en organisaties die zelf ook echt een oplossing willen voor hun vraagstuk. Samenwerkingen aangaan waar ik in geloof. Volop in de dynamiek van het werk zijn, en tegelijkertijd zelf kunnen bepalen wanneer ik tijd inbouw voor ‘play’.

 

  • Dat mijn levensstijl me toestaat mijn bioritme te eren. Ik ben bijvoorbeeld vlak na de lunch niet op mijn scherpst. Dan lees ik het liefst een boek of ga ik even slapen. Een of twee uurtjes later stort ik me graag op regeldingen. De ochtend is voor mij het fijnste qua afspraken en tussen 20:00 en 01:00 uur ’s avonds kan ik het beste werken aan projectplannen en lange stukken tekst. Op zondag wil ik tijd met mijn vriend en ik vind het fijn om bijvoorbeeld op een dag zowel te kunnen werken als met vrienden / familie af te spreken. Dat kan nu allemaal.

 

  • Dat ik een kast vol mooie kleren, make-up en parfum heb. Voor een ander is dat misschien oppervlakkig, maar ik kan echt genieten van mijn spullen. Ik heb ervoor gewerkt en ben er blij mee 🙂

 

  • Dat ik zoveel mensen verder kan helpen met het werk dat ik doe. Het maakt me gelukkig om die energie in jullie vrij te maken, zodat jullie uiteindelijk ook weer meer positieve energie in de wereld brengen door ontspannen te zijn en je te richten op waar je goed in bent (en wat je leuk vindt).

 

Wil je ook dankbaarheid oefenen?

 

Begin dan met iedere dag voor het slapengaan drie dingen op te schrijven waar je die dag positieve energie van kreeg of die goed gingen. Al snel zul je zien dat je steeds beter in staat bent om je blik te richten op alle goede dingen in het leven, waardoor je positiever in het leven staat. En dat op zichzelf trekt natuurlijk nog meer mooie situaties en mensen je leven in.

Bovendien is het zo dat als je vlak voor het slapengaan opschrijft waar je die dag allemaal blij mee was, je met een goed gevoel gaat slapen. Je hersenen slaan dat gevoel op, je slaapt rustiger en de volgende dag word je ook wakker met een blijer gevoel. Win-win.

 

Waar ben jij dankbaar voor?

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Tnx voor deze reminder :)! Ik ben een tijdlang heel trouw geweest in het vrijwel dagelijks noteren van 3 dingen waar ik dankbaar voor was. Ik telde dat door tot 1000 (geïnspireerd door het boek ‘Duizendmaal dank’ een aantal jaar geleden). Inmiddels ben ik sindsdien aan mijn derde duizendtal bezig en ongetwijfeld waren er nog wel meer zaken om dankbaar voor te zijn, maar die heb ik dan niet genoteerd. Het mooie van het doortellen naar duizend (of een ander groot getal) is dat je – als je terugkijkt/-leest – altijd overweldigd bent dat er – ondanks alles – toch zoveel is om dankbaar voor te zijn :). Ook nu, in deze burnout(herstel)periode. Mijn dankbaarheidspunten waren echter qua noteren de laatste tijd wat op een zacht pitje komen te staan, maar door dit blog ben ik van de week weer begonnen. Dank Nienke~! En sowieso heel veel dank voor je blogs/site :D. Vandaag ben ik dankbaar voor:
#213 Na een beroerde ochtend vanmiddag toch nog lekker gewerkt
#214 Heerlijke pizza gegeten bij de Burgemeester van Napels
#215 Lekker weer

Wauwwwww! Prachtig, zeg!! Dat van doortellen tot duizend vind ik echt super. Jij dan weer bedankt voor het idee om het op die manier te doen 😉 🙂

Reply

Marjolein Lecluyze

Ik ben dankbaar dat er mensen bestaan zoals jij. Zo’n mooie website vol inspiratie, bedankt Nienke 🙂

Ohhh, dankjewel Marjolein <3 Dat doet me goed!

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)