Hoe was iedere dag bloggen & hoe ga ik nu verder?

bloggen

Gisteren was alweer de laatste dag van juni! Ik heb de afgelopen maand iedere dag geblogd. Hoe was dat en wat zijn vanaf nu mijn plannen voor Jong Burnout?

 

Een maand lang iedere dag een artikel plaatsen

Het was een flinke onderneming kan ik je vertellen, naast de dagelijkse werkzaamheden van mijn eigen bedrijf. Omdat ik op sommige dagen geen tijd had heb ik ook in mei al veel vooruit geschreven. Dat heeft me geholpen om iedere dag iets te kunnen plaatsen.

Daar staat tegenover dat ik het wel echt heel erg leuk vond om te doen. Ik hou ontzettend van schrijven, inspireren en dingen doorgeven. Het was dus fijn om zoveel bezig te zijn met Jong Burnout en bloggen. En zoals jullie hebben gemerkt ben ik ook begonnen met het maken van filmpjes, wat het voor mij ook lekker afwisselend maakte.

Contact met de lezers van Jong Burnout

Wat me vooral heel vele energie heeft gegeven is te merken dat jullie ook blij waren met de dagelijkse artikelen. Ik heb de bezoekersaantallen enorm zien stijgen. Dat ging op een gegeven moment zo snel dat ik ook een winactie heb gedaan om te vieren dat we elke maand met 5.000 mensen op Jong Burnout zijn ( en…we zitten inmiddels op bijna 6.000 unieke bezoekers per maand, mensen!).

Steeds vaker laten jullie ook comments achter. Dat vind ik heel leuk. Daardoor weet ik waar jullie graag lezen. Het is inspirerend om te zien hoe jullie je burnout proces doorlopen, de inzichten die jullie opdoen en weer mee terug nemen naar de site. Wat heel gaaf is, is dat er nu al een aantal mensen zijn die de site hebben gevonden toen ze op hun dieptepunt zaten en inmiddels terugkomen met goede berichten over herstel en vooruitgang.

Zelf leer ik ook weer van jullie, bijvoorbeeld door een advies of aanvulling op basis van iets dat ik of een van de andere lezers heeft geschreven.

Vroeger werd ik veel gemaild door mensen. Inmiddels zie ik dat de discussie zich verplaatst heeft naar de comments onder artikelen. Dat is in mijn ogen een goede ontwikkeling, want zo kan iedereen van elkaar leren. Dat kan ook anoniem, want niemand kan je mailadres lezen en je kunt een nepnaam voor jezelf verzinnen om te gebruiken in comments. Natuurlijk kun je me ook altijd nog mailen als je dat wilt. Ik sta open voor jullie.

 

trainingen

Waar ben ik verder professioneel allemaal mee bezig?

Voor mijn eigen bedrijf geef ik in het bedrijfsleven trainingen over carrière en worklife balance aan young professionals. En ik ontwikkel samen met mijn business partner Arian loopbaanprogramma’s binnen onderwijsinstellingen. Dat is heel erg leuk en er gaat veel tijd in zitten (gelukkig, want dat betekent dat het goed gaat).

 

 

noorderlicht

De ontwikkelingen in mijn persoonlijk leven

Verder wil ik deze zomer natuurlijk ook gewoon even lekker op vakantie. Terwijl je dit leest ben ik even een paar dagen met mijn moeder aan het uitwaaien op Vlieland, en JB (mijn vriend) en ik gaan ergens ook nog een paar dagen weg. We doen het financieel even wat rustiger deze zomer, omdat we in het najaar heel graag een reis naar het Noorderlicht willen maken en als het even kan met Kerst ook naar New York. Twee droomreizen die al zeker tien jaar op mijn verlanglijstje staan.

Ik wil ook graag nieuwe dingen leren en ben me aan het oriënteren op een leuke (kortlopende) opleiding. Hoe en wat, dat weet ik nog niet precies. Waarschijnlijk zal het wel iets zijn waarmee ik jullie en de mensen aan wie ik trainingen geef nog beter kan bedienen.

Ik zit heel erg lekker in mijn vel. Voel me echt happy. Natuurlijk zijn al deze dingen bij elkaar soms behoorlijk druk en hectisch, maar ik heb goed geleerd mijn tijd te managen en buffers voor mezelf in te bouwen zodat ik toch voldoende uitrust, slaap, geniet en toekom aan ‘naar binnen keren’ (meditatie, sport, reflectie).

 

bloggen

Hoe gaat Jong Burnout eruit zien vanaf juli?

Dat is een vraag die ik mezelf de afgelopen dagen heb gesteld. Ik moest er goed over nadenken.

Mijn doel is om met Jong Burnout nog veel meer mensen te bereiken. Want 6.000 lezers is mooi, maar er zijn in Nederland 100.000 jonge mensen met een burnout en als je de mensen van boven de dertig meetelt zijn er zelfs een miljoen personen met een burnout. Ik denk dus dat er veel mensen gebaat zijn bij de kennis die we hier met elkaar op de site hebben verzameld. Zowel in mijn eigen artikelen als in jullie verhalen en adviezen aan elkaar in de comments.

Toen ik na ging denken over de toekomst van Jong Burnout, wist ik in ieder geval zeker dat ik regelmatig wilde blijven schrijven. Dus dat ga ik ook doen. Alleen is elke dag een artikel of filmpje plaatsen op dit moment niet iets wat ik maanden achter elkaar kan volhouden. Wel wil ik een vast patroon aanhouden. Dan weet jij ook waar je aan toe bent en wat je van mijn / de site mag verwachten.

Dus zal ik vanaf juli drie keer per week een artikel plaatsen: op maandag, woensdag en vrijdag. Dit heb ik in 2015 ook ruim acht maanden gedaan en dat ging goed. Ik denk dus dat dit te doen moet zijn.

Dankjewel <3

Ik hoop dat ik ook nog meer van jullie ga zien en horen, maar volgens mij komt dat wel goed. Dankjewel voor een fantastische blogmaand. Ik heb er van genoten! En het heeft me de zekerheid gegeven dat ik hiermee door wil gaan 😀
Dikke knuffel!!

Nienke

 

 

Laat je reactie achter

Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt. Laat je het me weten?

Blog Comments

Ja ik lees alles, ben al meer dan een tijdje de 30 gepasseerd maar beschouw mezelf als een jong persoon. Zo voelt het en daarom past jou blog zo bij mij, ik heb nog zoveel doelen, maar maar zoveel energie… Ik vind het super dat je 3x per week blijft schrijven. Thanks

Graag gedaan! Fijn dat de site je helpt 🙂

Dankjewel Nienke voor jouw inzet, motivatie & schrijven! Jouw posts inspireren enorm & geven vaak net dat extra zetje om door te gaan en niet op te geven. TOP!

Wat een goed nieuws! Ik volgde je blog al een hele tijd (ook gevonden tijdens het dieptepunt ;)) en kan nu zeggen dat het alweer veel beter met me gaat. Maar omdat er nog veel te leren en ontwikkelen valt en er veel valkuilen zijn, blijf ik graag volgen/lezen wat je plaatst. Sowieso lees ik je stukken graag, want je hebt een heel prettige schrijfstijl en het vermogen om de gevoelige snaar te raken met je rake omschrijvingen van gedachten en gevoelens. Kortom: groot compliment van mij voor jou en bedankt voor al je mooie verhalen, nuttige info en mentale steun. Succes met verder uitbouwen van je blog/site, het is je van harte gegund!

Jij dankje wel! Voor het plaatsen van artikelen gedurende de maand juni, ondanks al je andere werkzaamheden. Ik ben blij dat je nu 3 artikelen zult plaatsen. Momenteel ben ik voorlopig van social media (geen fb e.d.), want wordt niet echt goed van al dat gehaat en slecht nieuws (bomaanslag en ga zo maar door). Goed dat je aangeeft dat dat haalbaar voor je is. Ik vond je site inderdaad toen ik in mijn dieptepunt zit/zat. Heb er ontzettend veel baat bij. Tevens hoop ik dat je happy blijft! Dan verdien je, want ik vind ‘t echt knap en gewoon lief van je dat je toch de tijd en moeite neemt om je blog te onderhouden en te reageren op commentaar. Groetjes x

*dat

Geef een reactie (*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd)