Waarom deze site?

Nienke Jong BurnoutIk ben Nienke. Ik kreeg op mijn 24e een burnout.

In 2013 besloot ik mijn kennis en ervaring over overspannenheid en burnout te delen op Jong Burnout, omdat er nog geen website was die heel concrete tips en ervaringen over dit onderwerp deelde. Dat was heel eng, want een paar jaar terug was het taboe op burnout nog veel groter dan het nu is. En dat terwijl 1 op de 7 werknemers burnoutklachten meldt (bron: CBS). Dat komt neer op een miljoen Nederlanders, waarvan we inmiddels ook weten dat zo’n 100.000 daarvan onder de 35 is (bron: NOS / Arboned). 

Inmiddels ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Dagelijks krijg ik mailtjes en comments van mensen die geholpen zijn met de informatie. Het is fijn om anderen verder te kunnen helpen met de handvatten waar ik zelf destijds zo’n behoefte aan had. Het is ook mooi om te zien hoe er zich een community vormt op Jong Burnout die elkaar helpt. 

Ik heb de site Jong Burnout genoemd, omdat ik zelf pas 24 was toen ik een burnout kreeg.  Zoals je zult zien is de informatie op deze site echter voor iedereen, jong en oud. De tips zijn niet leeftijdgebonden.

Dit zijn de dingen die mij hebben geholpen, aangevuld met mijn ervaring als trainer carrière-ontwikkeling, Career Service officer en yogadocent.Ik hoop met deze site een steentje te kunnen bijdragen aan een ontspannen maatschappij waarin we met begrip van onszelf en elkaar kunnen leven en werken.

Inmiddels ziet mijn leven er (in positieve zin) heel anders uit dan voor de burnout. Een burnout kan een cadeau zijn om vooruit te komen en je leven zo in te richten dat het wél bij je past. Het is je ingebouwde noodrem. Een burnout is in wezen iets positiefs: je kunt niet meer anders dan dicht bij jezelf blijven. Natuurlijk heb ik ook nog steeds wel te maken met tegenslagen, je kunt het leven niet volkomen sturen. Maar ik durf te zeggen dat ik qua werk. relatie en leefomgeving nu ben waar ik moet zijn. Ik ontvang meer energie van al deze zaken dan ze me kosten. En dat allemaal alleen door goed naar mijn hart te luisteren. Daar was een burnout voor nodig, ja. Maar dat zie ik niet als iets negatiefs. 

Mijn missie in het leven is nu om zoveel mogelijk positiviteit te verspreiden en mensen te doen inzien dat ze recht hebben op kwaliteit van leven.

Neem de regie terug over je leven! Ik help je graag bij de stappen die je Burnoutdaarin kunt zetten. Als eerste natuurlijk met tips en informatie over hoe je tijdens je burnout deze moeilijke periode van weinig energie en overprikkeling te boven kunt komen. Daarnaast informatie over hoe je het leven zo kunt inrichten dat het een reflectie wordt van jouw werkelijke ik.

Kijk rustig rond op de site en als je een vraag voor me hebt: stel hem vooral. Ook als je een suggestie hebt voor een artikel hoor ik het graag.

– Nienke