Wie is Nienke?

Wie is Nienke?

Nienke

Photo credit: www.stefanvanruijven.nl

Ik ben Nienke Thurlings, 33 jaar oud. Op mijn 24e kreeg ik een burnout door een combinatie van werk- en prive omstandigheden. Daarover kun je meer lezen in 'Mijn Verhaal'.

In 2013 besloot ik mijn kennis en ervaring over overspannenheid en burnout te delen op Jong Burnout, omdat er nog geen website was die heel concrete tips en ervaringen over dit onderwerp deelde. Dat was heel eng, want een paar jaar terug was het taboe op burnout nog veel groter dan het nu is. En dat terwijl 1 op de 7 werknemers burnoutklachten meldt (bron: CBS). Dat komt neer op een miljoen Nederlanders, waarvan we inmiddels ook weten dat zo'n 100.000 daarvan onder de 35 is (bron: NOS / Arboned).

Inmiddels ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Dagelijks krijg ik mailtjes en comments van mensen die geholpen zijn met de informatie. Het is fijn om anderen verder te kunnen helpen met de handvatten waar ik zelf destijds zo'n behoefte aan had. Het is ook mooi om te zien hoe er zich een community vormt op Jong Burnout die elkaar helpt.

Zakelijk

Ik ben opgeleid tot sociaal psycholoog, groepstrainer, loopbaancoach en yogadocente. In de afgelopen vier jaar gaf ik het volledige loopbaanbeleid vorm voor studenten en alumni aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. Door de activiteiten die ik daarin tot stand heb gebracht worden studenten en (jonge) alumni beter naar de arbeidsmarkt geholpen.

In een wat verder verleden werkte ik als internationaal projectleider voor een lobby-organisatie. Daardoor spreek ik vloeiend Engels. 

Tevens schreef ik het boek ‘Jong Burn-out’, wat mij betreft de kroon op al het werk dat ik in de afgelopen jaren gedaan heb om via deze site, trainingen en personal coaching de toenemende stress onder jongeren te verminderen. Mijn missie verschuift nu naar women empowerment. Ik train en coach vrouwen via online programma’s om zich mooi, sterk en succesvol te voelen van binnenuit en zodoende een stressvrij leven te leiden. 

Jong Burn-out zal online blijven, omdat er in de loop van de jaren heel veel nuttige informatie verzameld is waar nog dagelijks duizenden mensen steun bij vinden. Mijn nieuwe missie is vanaf 22 juni te volgen op www.nienkethurlings.com.

Persoonlijk

Ik woon samen met mijn vriend en twee katten in het midden van het land.

Groeien, nieuwe uitdagingen aangaan en mezelf blijven ontwikkelen vind ik erg belangrijk. Dat doe ik door veel te lezen over onderwerpen die me interesseren, de juiste mentoren, opleidingen en seminars te bezoeken en met andere mensen te praten over hun visie op zaken. Ik vind het leuk om te horen van vrienden en onbekenden hoe zij in het leven staan. Dat geeft mij weer nieuwe inzichten. Inspiratie is voor mij dan ook een sleutelwoord.

Tot slot ben ik vrij extravert, ik wil graag veel verschillende dingen meemaken in het leven. Ik ben dol op sporten, maar ook op Netflix en chocolade. Mijn balans bestaat uit dicht bij mijn eigen lichaam en energie blijven en daar naar luisteren. Zo kan het zomaar voorkomen dat ik veertien dagen achter elkaar aan allerlei leuke projecten werk, uit eten ga en met vrienden afspreek en daarna opeens even twee dagen helemaal alleen wil zijn. Ik geniet van zowel de dynamiek als de rust in mijn leven. Misschien is dat nog wel de grootste les die ik heb meegenomen uit mijn burnout.

Contact: info@jongburnout.nl